Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Handige apps voor digitale marketeers

Handige apps voor digitale marketeers
MijnHostingPartner

Handige apps voor digitale marketeers

Als eigen ondernemer of freelancer ben je vaak afhankelijk van jouw website voor het voortbestaan van je bedrijf. Met een aantal mobiele apps kan je een oogje houden op wat er zoal gebeurd op je website, en een aantal zaken onderweg bijhouden. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar een aantal handige app die jij kunt gebruiken voor digitale marketing. Of gewoon handig zijn als je een website runt. 

Google Analytics 

Google Analytics zal al door een hoop webmasters al gebruikt worden, dit is de vrijwel standaard manier om bij te houden wat er zoal op jouw website gebeurd. En houdt bijvoorbeeld bij welke pagina’s het meest worden bezocht, en vanuit welke landen of streken jouw bezoekers voornamelijk komen. Google Analytics heeft daarnaast ook integraties in andere diensten van Google, zoals Google Search Console en Google Ads. Wat er dus voor zorgt dat deze tool het meest wordt gebruikt door webmasters over de gehele wereld. 

Jouw statistieken van jouw website kan je ook met de mobiele app van Google Analytics bijhouden door eenvoudig de app te downloaden en in te loggen met je gekoppelde Google Account. Dit is aan te raden als je bijvoorbeeld veel onderweg bent, en niet altijd je laptop erbij kan pakken. Of je wilt met je vakantie nog een oog houden op wat er zoal bezocht wordt op jouw website.

Voor iedereen die van een vaste plek werkt aan zijn website raden we dit eigenlijk af om geïnstalleerd te hebben staan op je telefoon, dit kan er namelijk voor zorgen dat je meer kijkt naar je statistieken dan noodzakelijk is. Iets wat meer dan eens voorkomt is dat je als webmaster enkel nog maar je statistieken kijkt, in plaats van actie uitvoeren om die gegevens te laten stijgen. 

Trello

Trello is een handige tool voor iedereen die een ouderwets to-do lijstje fijn vind in het gebruik. Met Trello kan je een geavanceerd to-do lijstje maken en dit op een fijne wijze inzien en afstrepen. Even kort kijken in de ochtend wat er vandaag allemaal te doen valt is een goede manier om helderder de dag op te pakken. Trello wordt of werd in mijn tijd ook vaak gebruikt op de school en bij veel mensen al bekend. De mobiele app zorgt ervoor dat je even snel kan kijken wat er op de planning staat. 

UptimeRobot

UptimeRobot is een gemakkelijke app die je tot wel 50 websites gratis laat monitoren, om de 5 minuten wordt dan gecontroleerd of jouw website nog bereikbaar is. En fouten die kunnen ontstaan door automatische updates of andere oorzaken kunnen hierdoor razendsnel ontdekt worden. In plaats van dat een klant of bezoeker je contacteert. Deze functionaliteit is ook beschikbaar onze scheduled tasks, echter is het bij UptimeRobot wat gebruikersvriendelijker in te stellen voor beginners. 

Wanneer je ook het SSL certificaat wilt laten controleren of om de 60 seconden wilt controleren of jouw website bereikbaar is dan zijn de premium plannen hiervoor te overwegen. Een controle op jouw website bereikbaarheid kan van onschatbare waarde zijn, en voorkomt een hoop gemiste kansen mocht je dit anders te laat zelf doorhebben. 

Google Authenticator of Microsoft Authenticator 

Beveiliging staat vooraan bij elke webmaster en digitale marketeer. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker met betrekking tot beveiliging is het uiterst raadzaam om hier altijd mee bezig te zijn. Twee factor authenticatie is hierin vaak een krachtige manier om jouw belangrijkste logins extra te beveiligen. Iemand met toegang tot bijvoorbeeld jouw klantenpanel account kan een database of website in zijn geheel verwijderen. 

Daarom zijn apps zoals die van Google of van Microsoft hierin erg belangrijk om te gebruiken, combineer dit met een sterk wachtwoord zoals aangemaakt via onze generator om het best beveiligt te zijn tegen dergelijke zaken. 

Je favoriete email app 

Er zijn een hoop verschillende mail applicaties die je kan gebruiken om onderweg je email in te zien, een lange email schrijven gaat natuurlijk het makkelijkst op een desktop of laptop. Maar je mail box bijhouden is een taak die zich ook goed verleent op een smartphone. Hiermee kan je je dagelijkse email ordenen en de nodige prioriteit eraan geven. Enige email apps die zijn te gebruiken, zijn onder andere, Microsoft Outlook, Gmail app, Samsung email app, of Spark.

Met al deze apps op je telefoon kan je gemakkelijk zaken inzien van je website, en altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen hierin. Welke apps gebruik jij het meest voor je website? Laat het ons weten via Sociale Media!