Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google stopt met Chrome-apps

Google stopt met Chrome-apps
MijnHostingPartner

Google stopt met Chrome-apps

Google heeft afgelopen dinsdag in een blog post aangekondigd dat ze gaan stoppen met nieuwe Chrome apps toelaten in maart.De apps die op het moment nog op de Chrome store staan kunnen nog tot 2020 bijgewerkt worden.

Eerder was er aangekondigd dat Google dit in 2018 al niet meer zou gaan ondersteunen.Echter lijkt het bedrijf nog 2 jaar gewacht te hebben voor ze dit ook daadwerkelijk hebben gedaan.

Hoe heeft dit effect op mij?

Je vraagt je nu misschien af hoe dit je mogelijk kan beïnvloeden.Dit heeft verder alleen invloed op je als je gebruik maakt van Chrome OS of een Chromebook.

Je hosting wordt hier verder dus niet door aangepast of beïnvloed.Wanneer je gebruik maakt van een Chromebook dan zullen de apps hiervoor tot juni 2020 ondersteund worden.

Als je een eigen bedrijf hebt dan heb je wat meer geluk, hiervoor zal het namelijk tot december 2020 ondersteund worden.Zo heb je als klant of bedrijf zijnde meer tijd om te wisselen van besturing systeem.

Indien je gebruikt maakt van plug-ins op je Google Chrome zal dit verder ook geen invloed hebben.Browser extensies blijven namelijk gewoon ondersteund worden, apps en extensies zijn namelijk beide via de store toegankelijk.

Mijn website via Chrome benaderen

Google Chrome is op het moment de meest gebruikte browser en daarom is het belangrijk dat je website hier natuurlijk goed op kan draaien.Om dit zo toegankelijk mogelijk te maken is het belangrijk om je website op verschillende browsers te testen.

Als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van een content management systeem zoals WordPress dan kan je er van uit gaan dat dit vrijwel overal werkt.WordPress is namelijk een systeem dat zo populair is dat ongeveer 33 procent van het hele internet op WordPress draait.

Je kan hiermee namelijk gemakkelijk binnen enkele klikken een website in elkaar zetten.Dit maakt WordPress hosting uitermate geschikt voor vrijwel elke browser.

Alternatieven voor WordPress

Natuurlijk heb je ook nog andere mogelijkheden naast WordPress, denk hierbij bijvoorbeeld aan Joomla Hosting.Dit is een systeem dat hartstikke geschikt is om op je website te draaien als je niet zo enthousiast bent over Wordpress.

Joomla is een systeem dat het beste draait op SSD pakketten.Je hebt hiermee een ontzettend snelle hosting die ideaal is ingesteld voor Joomla websites.

Naast Joomla zijn er ook nog vele andere geschikte systemen zoals Drupal of Umbraco.Hou er wel rekening mee dat je voor Umbraco hosting een ASP pakket nodig hebt.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket richting onze helpdesk aanmaken.