Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een vergeten website een boost geven

Een vergeten website een boost geven
MijnHostingPartner

Een vergeten website een boost geven

Naarmate jouw portfolio van websites groeit kan het zijn dat er een aantal in de vergetelheid raken. In deze blog post lichten we toe hoe je deze websites weer een boost kunt geven in performance, veiligheid en in de Google ranking. Laten we beginnen!

Wanneer je een eigen bedrijf hebt of een website beheerd van een enkele organisatie, dan zal jouw portfolio vaak bij een website hosting en een enkel hosting pakket blijven. Als je echter een webmaster bent die verschillende soorten websites beheerd in verschillende branches. Dan zal je hier altijd wel een paar hebben die achterblijven vanwege gebrek aan motivatie, verkeer of resultaten. In deze blog post delen we een aantal tips en trucs die je kan gebruiken om ook van deze websites wat meer te gaan verwachten. 

Het controleren op werking

Het controleren op werking is natuurlijk het eerste wat op de lijst staat van de website. Dit doe je door naar de website te gaan in de browser en te kijken of alles nog naar behoren werkt. Als je een witte pagina krijgt, een foutmelding of andere fout dan zal dit eerst hersteld dienen te worden voordat je verder gaat. Witte pagina binnen WordPress of andere PHP systemen kan vaak gemakkelijk worden opgelost door de PHP versie te veranderen, de uitgebreide foutmeldingen te controleren of het een en ander bij te werken op de achtergrond. Het is van enorm belang dat zelfs voor dergelijke websites die in de vergetelheid zijn geraakt om wel een backup in te stellen. Dit kan je namelijk een hoop werk besparen. 

Het bijhouden en opschonen van de backups is iets wat je om het halfjaar kan doen. Zolang je niet buiten de pakketgrootte komt dan is hier niet zoveel aan de hand mee. En mocht jouw website geïnfecteerd raken met malware, dan is met een backup dit snel te herstellen voor het updaten. 

Bijwerken van versies

Het bijwerken van versies heeft vaak groot gevolg voor de gebruikerservaring, aangezien in veel gevallen de snelheid verbeterd wordt, de interface een facelift krijgt en daardoor prettiger is in het gebruik. Dit werkt met elk Content Managamenet Systeem net even wat anders. In onze kennisbank hebben wij hier een groot aantal artikelen aan toegewijd die te gebruiken zijn hiervoor. 

Met het bijwerken van versies kan je controleren op de PHP versie, ASP.NET versie, plugin versies, thema versies en de core versies. Al deze zaken dienen bijgehouden te worden voor een veilige en snelle website. Dit hoort zelfs voor een vergeten website periodisch bijgehouden dienen te worden. 

Ook is nu een mooie tijd om ervoor te zorgen dat enige plugins die niet gebruikt worden te verwijderen, en ook thema’s die niet gebruikt worden of code te verwijderen. Dit zijn vaak ruimtebesparende werkzaamheden, maar kunnen er ook voor zorgen dat jouw website veiliger wordt. 

Opschonen van mogelijke vervuiling in de vorm van bestanden en SPAM

Eens in de zoveel tijd kan je te maken krijgen met vervuiling op de website, dit komt vaak in de vorm van SPAM berichten of andere bestanden. Zeker als jouw website gebruik maakt van een contactformulier, comments op berichten en een gastenboek. Dit zijn geliefde doelwitten voor spammers voor het proberen te scoren van backinks en het injecteren van malware. 

We raden aan om niets zomaar op de website te laten plaatsen zonder goedkeuring. En hier dus altijd een moderation op te zetten. Dit houdt een hoop tegen en zorgt ervoor dat berichten niet gelijk toonbaar zijn op jouw website. En zo mogelijk gebruikers kunnen afschrikken.

Vervuiling in bestanden kan zijn eerdere versies die verwijderd kunnen worden of overbodige bestanden. Dit is vaak alleen op te schonen wanneer je zeker weet dat dit niet de huidige website betreft. En dient dus met enige aandacht verwijderd te worden. Dus ook met een backup hiervan mocht dit noodzakelijk zijn. 

De resultaten op zoekmachines nagaan en bijwerken

Om te kijken hoeveel bezoekers er zijn geweest op een vergeten website kan je gebruikmaken van Google Analytics, of enig ander programma wat je hiervoor geïnstalleerd hebt staan. Ook kan je een kijkje nemen in Google Search Console voor welke termen je ranked en waar je nog betere resultaten in kan behalen. Dit is altijd een goede strategie om uit bestaande content nog meer te halen. Door bijvoorbeeld het toevoegen van een keyword, het aanpassen van een tekst of het toevoegen van meer sitelinks.

Het aanpassen van oude content is vaak een sneller process dan het maken van nieuwe content. En kan je dus even een week aan toewijden om even helemaal op de schop te nemen. Dit kan je dan weer een paar maanden laten indexeren. Om hierna weer te kijken wat er gewijzigd is in jouw Google zoekresultaten

Zo kan je dus met enige inspanning jouw oudere websites weer bijwerken en ervoor zorgen dat ze betere resultaten weer behalen. Mocht je verder nog vragen hebben dan kan je altijd even online komen op de online chat. We kunnen je altijd nog een aantal tips geven voor jouw specifieke website en omgeving.