Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een hobby website starten

Een hobby website starten
MijnHostingPartner

Een hobby website starten

Wanneer je voor een sport of hobby een website wilt maken dan ben je vaak opzoek naar een voordelige manier om dit te bereiken. Bij MijnHostingPartner.nl hebben we ook voor de starter of passie projecten jouw pakket voor je klaarstaan. Waar je voor minder dan een week boodschappen jouw website en domeinnaam al een jaar lang host! Laten we kijken wat er allemaal mogelijk is om een hobby website te starten. 

Wat is jouw doel voor de hobby website? 

Een hobby website kan opgezet worden om verschillende redenen. Vaak wordt dit begonnen om jouw favoriete hobby met meerdere mensen te delen, en welke plek is daar beter voor dan het internet? Dit begint vaak met sociale media, Instagram, Facebook en Reddit staan vol met enthousiaste groepen die samen hun hobby delen. Om echter heer en meester te zijn over jouw eigen content en inhoud, en dit niet onder te brengen onder een van deze bedrijven kan je er ook voor kiezen om dit zelf te gaan hosten op een website. Schrijf zoveel woorden als je wilt en bepaal zelf wat voor inhoud er wordt weergegeven. Je hebt hier zelf geheel de vrije hand in.

Tevens als dit onderwerpen zijn die niet toegestaan worden op sommige sociale media.Ook kan een hobby website eerst opgezet worden puur en alleen om te informeren en later uit te groeien naar een bedrijf. Bijvoorbeeld door het bieden van advertenties op de website, het aanbevelen van producten of andere manieren om een website winstgevend te maken.

Hoe leg je een domeinnaam hiervoor vast? 

Een domeinnaam is de naam voor de website en het adres waar de website te vinden is. Met een hobby website kan je dit vaak wat speelser maken dan bijvoorbeeld een domeinnaam voor een advocatenbureau. Het is echter wel zaak dat je hier enige aandacht aan besteed om dit niet te onprofessioneel te maken. Mocht je de hobby website op een moment proberen te verkopen of overdragen, dan is het fijn als dit verder geen probleem kan vormen. 

De domeinnaam extensie is gemakkelijk zelf te bepalen door te kijken in welke landen deze hobby populair is, of door te kijken in welke taal je dit wilt gaan voeren. .com is bijvoorbeeld met Engels voor een wereldwijd publiek geschikt. .NL op zijn Nederlands is ook geschikt voor België. Dit is dus altijd meer af te stemmen op jouw doelgroep en mogelijke publiek. 

Hoe start je een hobby website? 

Een hobby website starten is makkelijker dan je wellicht zou denken, tools zoals WordPress zijn ervoor gemaakt om snel aan de gang te gaan met jouw website. En met een hobby website hosting zal dit vaak in de blog niche zich bevinden. Een blog is zo in elkaar geflanst met WordPress, en kan je zonder veel problemen of huiswerk opzetten. Installeer het simpelweg via het klantenpanel en ga aan de slag met het uitkiezen van een thema, en jouw eerste content live zetten. WordPress is ervoor gemaakt om eenvoudig mee aan de gang te gaan. En kan je dus gebruiken om ook jouw hobby website mee te gaan starten. 

Een thema wordt binnen WordPress gebruikt om snel aan de gang te gaan met je layout, de layout van een website wordt bepaald door een van de thema’s die al door WordPress voor je klaarstaan. Of je download via de WordPress administrator omgeving even een thema, dit is via een derde partij altijd. En dient dus wel enig aandacht aan besteed te worden voor je de keuze maakt voor een bepaald thema. Met een thema kan je met 1 druk op de knop het gehele uiterlijk van de website omgooien.

Meer bereiken nadat je meer verkeer ontvangt

Om met een hobbymatige website de volgende stap te gaan zetten, oftewel een inkomen generen of meer mensen helpen, dan is het vaak zaak om meer bezoekers te gaan ontvangen. Dat klinkt natuurlijk simpel, maar kan een hele uitdaging zijn. Nieuwe bezoekers kan je ontvangen door jouw content te delen via Sociale Media, het schrijven van meer content, en het verzamelen van kwalitatief goede backlinks. Met meer verkeer kan je ook meer realiseren op je website, zodra je een vaste stroom bezoekers ontvangt kan je wat meer gaan opbouwen, en ook natuurlijk meer tijd spenderen aan de website. 

Begin nu ook jouw hobby website bij MijnHostingPartner.nl voor een scherpe prijs! En indien je nog vragen hebt kan je altijd even online komen op onze chat om verder geholpen te worden.