Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een eigen website voor digitale nomaden

Een eigen website voor digitale nomaden
MijnHostingPartner

Een eigen website voor digitale nomaden

Een groep mensen leiden een heel ander leven dan velen anderen. Digital Nomads heten ze. Reizen en werken vanaf je laptop in een hangmat, in een internet cafe of een coworking space. Maar op welke manier doen ze dit? Daarvan gaan we een aantal behandelen in deze blog post.

Het is een droom van velen jongeren om locatie onafhankelijk te werken en leven in andere culturen. Wat natuurlijk begon bij de uitwisseling jaren op diverse scholen. En verder aan het ontwikkelen is via remote banen en het internet. Zijn de mensen die fulltime reizen en werken. De Corona pandemie van de laatste jaren zorgde er ook steeds meer voor dat bedrijven realiseerden dat werknemers niet altijd op kantoor nodig zijn om resultaten te behalen. Digitale Nomaden zijn vaak of mensen die in loondienst werken met een locatie onafhankelijke baan. Of die gebruikmaken van hun eigen bedrijf of freelance werk om het reizen te financieren. In deze blog post gaan we verder de focus leggen op het opzetten van een eigen website als Digitale nomade om jouw klanten beter te kunnen bedienen en ontdekken. Laten we beginnen!

Uitgebreidere dienstverlening die je kunt bieden met een website

Een website is natuurlijk een hoop op mogelijk, zodra je een website opzet kan je informatie altijd en overal bieden aan je klanten, jouw producten verkopen via een webshop, of aanvragen of opdrachten ontvangen terwijl jij bijvoorbeeld je bevindt in een andere tijdzone. 

Met een eigen website heb je ook ten allen tijden een plek waarheen je mensen kunt heen verwijzen, of met het ouderwetse maar doeltreffende visitekaartje. Of het adverteren op diverse plekken. Een website kan jouw uitkomst zijn voor het lokken van nieuwe klanten en opdrachten en het bieden van support en producten terwijl jij hier niet direct ook mee bezig bent. De perfecte manier om die volgende stap als digitale nomade te maken dus!

Een website opzetten, bepalen wat je erop wilt

Websites zijn tegenwoordig zo gemaakt, het meeste werk zit in het maken van de informatie en de teksten. Het daadwerkelijke installeren en stylen van een website kan tegenwoordig met kant en klare oplossing zo afgerond worden. Populaire Content Management Systemen waarin dit mogelijk zijn bijvoorbeeld WordPress, Joomla, Drupal en Umbraco. Waarbij de meeste mensen kiezen voor WordPress aangezien dit zo eenvoudig is in de omgang en onderhoud. WordPress kan nog makkelijker worden door het gebruik van een Managed WordPress hosting pakket, hier nemen wij alle technische zaken voor je uit handen. Dit geeft jouw de kans om de focus te leggen op wat telt, de wereld verkennen op je eigen manier. 

Op een website kan je informatie kwijt waar jouw potentiele klant wat mee kan, je kan hier ook bepalen om een webshop op te zetten. Een blog, of puur en alleen als online visite kaartje. Er is een hoop mogelijk op het gebied van opties en je bent hier zelf verder compleet vrij in. 

Mocht je hier nog verder hulp bij willen dan kan je altijd even bij ons in de online chat komen, we helpen je graag verder om dit allemaal op te zetten.

Snelheid en een in Nederland gehoste website

Wanneer jouw klanten zich bevinden dan wilt je natuurlijk dat de website zo snel mogelijk bereikbaar is, dit kan door onze servers op Nederlandse bodem. Klanten in de Benelux, Duitsland en hierbuiten kunnen door de centrale locatie uitstekend geserveerd worden en kunnen hierdoor optimaal geholpen worden. Of je nu de website alleen als lead generatie behandeld of verder doorpakt, een snelle website is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring van je klanten maar wordt ook een steeds belangrijk punt in de ogen van de zoekmachines zoals Google en Bing. Snelheid en mobiele bruikbaarheid vormen steeds belangrijkere punten om de bovenste plekken te veroveren hierin. 

Wil jij ook die eerste stap zetten naar een Digitale nomade worden? Of ben je op zoek om iets permanent te creëren op het internet? Dan kan MijnHostingPartner.nl en haar dochterondernemingen je hier uitstekend mee van dienst zijn. Sluit nu jouw pakket af of schiet ons even een berichtje! We helpen je graag verder.