Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een domeinnaam vastleggen

Een domeinnaam vastleggen
MijnHostingPartner

Een domeinnaam vastleggen

Een domeinnaam vastleggen is geen probleem, binnen een aantal klikken heb jij je domeinnaam met gekozen pakket. Echter het bedenken van het domeinnaam en het landen op een keuze kan soms aardig wat bedenktijd met zich mee brengen. In deze blog post lichten we het proces wat de meeste webmasters doorgaan even toe en hoe jij jouw perfecte domeinnaam kunt vinden. Laten we beginnen met deze belangrijke stap voor jouw website! De naam.

Als je al een bedrijf hebt dan kan een domeinnaam keuze vrij eenvoudig zijn, neem de naam van je bedrijf en plak hier een extensie achter. Deze kan je vervolgens registeren. Voor anderen die bezig zijn met het opstarten van een bedrijf of website kan het soms nog wat uitdagender zijn. Laten we het proces even doorlopen hoe jij dit het beste kunt aanpakken en voor jou de domeinnaam te vinden. 

Waaraan moet je denken bij een domeinnaam vastleggen

Er zijn een aantal vaste factoren waaraan je jezelf dient te houden bij het vastleggen van een domeinnaam. Laten we deze even op een rijtje zetten hieronder: 

Sluit aan bij jouw visie of doel

Het is natuurlijk belangrijk om een domeinnaam uit te kiezen die aansluit op jouw doel of visie. Een nietszeggende domeinnaam die je uitkiest puur en alleen omdat hij nog beschikbaar was kan negatieve effecten hebben. Het is namelijk van belang dat jouw domeinnaam wel overeenkomt is aan de content die je erop zet. Tegenwoordig is het niet meer waardevol om een keyword in de domeinnaam te hebben. Echter kan dit nog steeds wel duidelijk maken aan bezoekers waar de website over gaat in een oogopslag. Probeer hierin altijd een professionaliteit te behouden en geen domeinnamen te kiezen die wellicht nu leuk lijken, maar later problemen kunnen gaan leveren.

Makkelijk te onthouden over de telefoon

Dit is altijd een regel die meer aansluit voor bedrijven, maar zodra je een domeinnaam moet gaan spellen over de telefoon heb je vaak al verloren. Een domeinnaam die niet gemakkelijk te onthouden is en je zelf ook vaak nog verkeerd erin zet. Kan natuurlijk niet vertrouwen op mond op mondreclame en van horen zeggen. Een domeinnaam die niet te onthouden is of moeilijk duidelijk te maken kan ervoor zorgen dat jouw website minder successen boekt dan als met een gemakkelijk te onthouden domeinnaam.

Niet te lang

Een domeinnaam dient ook niet te lang te zijn, en moet idealiter bestaan uit twee of drie termen of woorden. Met twee of drie termen kan er altijd nog wel een combinatie gevonden worden die ook vrij te registeren nog is. En kan hierdoor gemakkelijk gebruikt worden om een domeinnaam te scoren.

Een te lang domeinnaam heeft verder ook het nadeel dat jouw website snel afgekapt zal worden van naam en titel in de resultaten van de zoekmachines zoals Google. Dit kan al gauw zijn als jouw domeinnaam boven de 70 karakters telt. En kan dus een nadeel zijn voor jouw ranking in de zoekmachines.

Maakt geen gebruik van cijfers of vreemde tekens

Het gebruik van cijfers en vreemde tekens wordt verder ook afgeraden. Wanneer je dit wel moet gebruiken probeer dit op een logische plek te doen. En wellicht ook uitgeschreven. Een domeinnaam met cijfers erin wordt namelijk gezien als onprofessioneel en ziet er niet zo goed uit als een domeinnaam zonder. Vreemde tekens in domeinnamen zijn verder helemaal niet toegestaan om te registeren, aangezien dit niet toegelaten wordt door de beheerders van alle domeinnamen. Tekens zoals &*% etc. zijn dus niet toegestaan om te gebruiken in je domeinnaam

Meerdere extensies of het houden op 1

Verder heb je de keuze om 1 extensie te kiezen, of voor meerdere extensies te gaan. Domeinnaam extensies zijn het gene wat achter de punt komt. Oftewel .nl, .com .net en ga zo maar door. Een domeinnaam extensie is vaak de keuze die gemaakt gaat worden bij het opstarten van jouw bedrijf of website. De keuze tussen de domeinnaam extensie is relatief simpel. Neem de landextensie waarin je opereert of de taal waarin je schrijft. En voor een internationale website kies je .com. Overige domeinnamen zoals .shop zijn handig voor wanneer je een webshop wilt gaan starten en kunnen een klein voordeel hebben in de zoekresultaten of het vastleggen van de domeinnaam. 

Het beveiligen van jouw domeinnaam

Nadat je de domeinnaam hebt vastgelegd is het belangrijk om in de gaten te houden wanneer jouw domeinnaam verlenging eraan komt. MijnHostingPartner.nl verstuurd hier een viertal mails over wanneer dit eraan komt aangezien we meerdere malen hebben meegemaakt dat dit vergeten wordt. Zodra een domeinnaam verloopt heb je nog een kleine periode wanneer je hem nog weer uit quarantaine kunt halen, maar dit brengt ook hoge kosten met zich mee. Zet de verlenging dus in de agenda en zorg ervoor dat je dit niet mist!