Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domeinnamen met nl het populairst onder Nederlandse ondernemers

Domeinnamen met nl het populairst onder Nederlandse ondernemers
MijnHostingPartner

Domeinnamen met nl het populairst onder Nederlandse ondernemers

Dit is gebleken uit een onderzoek door het SIDN, de registrar van de Nederlandse domein extensie .nl. Driekwart van de Nederlandse ondernemers maakt gebruik van een Nederlands domein naam voor zijn of haar bedrijf. Voor ondernemers die van plan zijn om een domein naam te registreren is de voorkeur voor een .nl domein naam maar liefst 79%.

Het aantal domein namen wat beschikbaar is om te registreren is in de laatste jaren steeds meer toegenomen. Van .info tot .biz, en veel opties hiertussen.  Bij MijnHostingPartner.nl kunnen veel van deze domein namen geregistreerd worden.  Ondernemers die niet voor een .nl domein kiezen gaan vaak voor een .com domein (19%). Een kleine 7 procent gaat voor de andere domeinen zoals .biz , .eu en .info.

Een domein naam wat eindigt op .nl geeft de klant een vertrouwd gevoel omdat dit lokaal is, bekend, veilig  en fun bekend staat. Een .com domein heeft het grote voordeel dat dit domein internationaal bekend staat en wordt gezien als een grootzakelijk domein.

Naast het domein naam wordt ook aangegeven in het onderzoek dat de kwaliteit van de website zelf ook belangrijk is. In combinatie met social media integratie kan er naast het domein naam en de website ook impact hebben op naamsbekendheid en functie van uw website.

 

Bron vermelding:

https://www.sidn.nl/a/nl-domeinnaam/domeinnamen-met-nl-populairst-onder-nederlandse-ondernemers