Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Design inspiratie voor jouw website

Design inspiratie voor jouw website
MijnHostingPartner

Design inspiratie voor jouw website

Een website kan vele vormen en rollen invullen voor een organisatie, bedrijf of gewoon voor de hobby. Met een website kan je jouw ideeën en creativiteit de vrije loop geven om er ook voor te zorgen dat jouw visie vorm krijgt. Met het beslissen van de lay-out en verdere eerste stappen van jouw website is het soms lastig om te bepalen waar je mee zal beginnen. In deze blog post geven we je een aantal tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken en waar je inspiratie kunt vinden voor de lay-out van jouw website. Laten we beginnen!

Het designen en maken van jouw website kan op meerdere manieren, veel mensen kiezen er echter voor om gebruik te maken van een Content Management Systeem zoals WordPress om dit gemakkelijk te maken. De thema keuze is dan hetgeen wat de lay-out van jouw website bepaald (grotendeels). Met een thema is het een kwestie van met een druk op de knop de lay-out van jouw website omgooien.

Andere manieren die gebruikt worden om een website te maken zijn andere Content Management Systemen zoals Joomla, Drupal of Umbraco. Waar je ook kan kiezen uit een thema, of er een zelf voor maakt. Ook is het uiteraard een mogelijkheid om de website lay-out ook geheel zelf te maken in CSS. Of hiervoor een bepaalde Bootstrap thema voor uit te kiezen of aan te schaffen. Kortom zijn er meerdere opties die je kunt gebruiken om hetzelfde te bereiken, het maken van een website. 

Rondbladeren in de thema keuzes

Met WordPress en andere Content Management Systemen kan er in de administrator omgeving rondgekeken worden naar verschillende thema’s die je kunt installeren. We raden aan om niet lukraak thema’s te installeren in je live website of bestaande productiewebsite, maar om dit even op een subdomein allemaal uit te testen. Zo vervuil je de live site niet met onnodige data en database aanpassingen. Wat weer ten kosten kan gaan van jouw snelheid van de website.

Met een WordPress website is dit bijzonder makkelijk door gelijk in de administrator omgeving zelf te kijken, of je kan ook naar derde partijen kijken voor thema’s. Deze zijn dan in de meeste gevallen betaald, en zijn vaak voor rond de 50 euro te krijgen. Let op dat je hier altijd bij betrouwbare websites kijkt en een thema kiest wat regelmatig bijgewerkt wordt. Zodra jouw thema namelijk niet meer bijgewerkt wordt dan kan het zijn dat je hierdoor een beveiligingsrisico loopt. De thema’s die je kan installeren via WordPress zelf zijn in de meeste gevallen gratis beschikbaar, met een upgrade die dan meer functionaliteit vrijgeeft. Dit verschilt weer per thema, dus doe naast het uiterlijk ook altijd even onderzoek naar alle beschikbare functionaliteit en kosten hiervan. Dan kan je ervoor zorgen dat je geen rare zaken in huis haalt.

In een thema kan je met de volgende updates van WordPress er ook meer en meer zelf voor zorgen hoe bepaalde zaken eruit gaan zien. Met de full site editor die zich nu nog in bèta bevindt kan je de volledige lay-out ook zelf verder aanpassen. Dit zorgt voor een hoop vrijheid die je normaliter niet had met een thema installatie. Voor een hoop doelgroepen zal dit echter nog niet gelijk gebruikt gaan worden, er zijn ook zat gebruikers die er juist niet veel tijd mee bezig willen zijn. En juist die eenvoud van een klaar voor gebruik thema zoeken.

Pinterest gebruiken voor webdesign inspiratie

Met Sociale Media kan je natuurlijk ook zat inspiratie op doen voor verschillende designs en vormen, Pinterest is hier een belangrijke speler in aangezien met de verschillende pins op een leuke manier door allemaal verschillende ontwerpen gescrold kan worden. Daarom is dit platform ook zo populair bij meubelmakers, artiesten en andere creatievelingen. Met even een zoekopdracht naar webdesign op Pinterest of Webpage lay-out kan je al een hoop verschillende ideeën opdoen. Als je verder klikt op de pin dan staat hier vaak meer informatie in die je kunt gebruiken. 

Design inspiratie voor jouw website

Veel zijn er van deze natuurlijk wel betaald, maar kan je ook vaak kosteloos ergens downloaden. Kijk hier dus altijd wel mee uit en kijk naar de ervaringen van eerdere gebruikers. Maar dat geldt natuurlijk voor alles wat je op het internet downloadt.  

Functionaliteit en stijlen overnemen van bestaande websites

Een goede manier is natuurlijk ook om te kijken naar bestaande websites die je aanspreken, kijk naar wat je aanspreekt en maak heir even een notitie van. Wil je bijvoorbeeld ook zoon mooie slider die op je homepagina jouw laatste producten of blogs uitlicht. Of wil je juist dat jouw website ook dezelfde kleurstelling gaat gebruiken? Kijk dan even met de browsertools naar de gebruikte techniek. Grote kans is dat dit vrij te gebruiken is en een onderdeel wat zij ook hebben gebruikt van een applicatie. Een geheel originele website komt namelijk vaker niet voor dan wel. Vaak zijn het alleen de grote bedrijven die het budget hebben voor een geheel custom design website. De meeste websites die je ziet en gebruikt zullen readymade thema’s zijn of onderdelen die open source beschikbaar zijn. 

Design inspiratie voor jouw website

Voordat je ook maar iets van de styling overneemt is het altijd wel een goed idee om ervoor te zorgen dat je dit ook mag gebruiken. Exact dezelfde lay-out en kleuren overnemen of ook wel de huisstijl van een bedrijf, kan voor een hoop juridische problemen zorgen. Pas hier dus altijd wel mee op.

Het uitwerken van jouw visie

Wanneer je zelf verder aan de gang wilt gaan met het maken van jouw website dan ben je natuurlijk opzoek naar een betrouwbare hosting partij, bij MijnHostingPartner.nl hebben we een hosting pakket voor je klaarstaan waarop jouw website snel is zo uitgebreid naar wens gemaakt kan worden. Installeer WordPress met een druk op de knop en regel veel van de zaken op een gemakkelijke wijze direct vanuit het klantenpanel. Zo is het voor ieder niveau webdesigner voordelig aan de gang te gaan. 

Design inspiratie voor jouw website

Het maken van de website zelf is dus te doen met een Content Management Systeem naar keuze, of je kan dit zelf ontwikkelen met bijvoorbeeld Microsoft Visual Studio een krachtige tool voor iedere ontwikkelaar. Bij MijnHostingPartner.nl heb je zelf de regie in handen en is jouw hosting space een blank canvas wat voor je gereed staat. Start dus nu jouw website en speel in op de designer in je! Maak van jouw visie een werkelijkheid voor je blog, bedrijf of hobby.