Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

De voor en nadelen van het bouwen van een eigen website

De voor en nadelen van het bouwen van een eigen website
MijnHostingPartner

De voor en nadelen van het bouwen van een eigen website

Een website kan op een hoop manieren gemaakt of uitbesteed worden, er zijn met beide manieren voor- en nadelen die je moet overwegen om te beslissen wat voor jou de beste optie is. Bij MijnHostingpartner.nl kan je terecht voor zowel jouw website die je zelf gaat maken, als de websites die door een ander gemaakt zijn. Dankzij onze veelzijdige hosting pakketten hebben we een thuis voor vele verschillende websites. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de overwegingen, en hoe je de beste manier vindt voor jou website. 

Voordelen van het zelf bouwen

Een website zelf bouwen geeft je als grootste voordeel dat dit mogelijk is voor vrijwel elk budget, het is namelijk de voordeligste manier omdat je enkel de hosting kosten hebt. Met jouw pakket naar keuze kan je al voor minder dan een week aan boodschappen een heel jaar jouw website en domeinnaam hosten in een van onze pakketten. Wanneer je dus net begint met je bedrijf, freelanceprojecten of eenmanszaak dan is het vaak met een kleine beurs. Een website zelf bouwen kan je hierbij nog meer de volgende voordelen geven: 

  • Ervaring opdoen met maken en onderhouden van websites
  • Ervaring opdoen met online marketing en de ins en outs hiervan
  • Content schrijven voor je eigen producten gaat vaak het makkelijkst
  • Voor een klein budget geschikt
  • Geheel zelf in de hand
  • Investeer in plaats van geld, tijd.

Nadelen van het zelf bouwen

Het grootste nadeel van het zelf bouwen is dat een hoop werkzaamheden onder je eigen verantwoordelijkheid vallen, als je iets verkeerds doet, of je website raakt verouderd, dan is er maar een persoon waar je naar kan kijken om dit op te lossen. Jezelf.

Als je hier dus niet het geduld voor hebt om een aantal voorbereidingen te treffen zoals een backup routine instellen en controleren, en op een regelmatige wijze updates bijwerken. Dan heb je kans dat al je harde werk verloren gaat. Wanneer je dus zelf ervoor besluit om deze verantwoordelijk aan te gaan, dan dien je dus het een en ander in je agenda erbij te zetten. En je hieraan te houden. 

Het zelf bouwen kost ook veel tijd om te starten, grote kans erop dat je dit voor het eerst doet, hierdoor zal je veel onderwerpen eerst door moeten lezen. Of anderzijds bekend mee worden voordat je dit pas kunt uitvoeren. Denk aan zaken zoals het werken met de Content, het installeren van Google Analytics of Search Console en vele andere zaken die bij een website komen kijken.  

In plaats van budget investeer je dus meer in de tijd die het je kost om dit te maken.  

Met de tools die tot je beschikking staan tegenwoordig met het maken van websites echter kan je al veel bereiken met bijvoorbeeld onze kennisbank. Hierin hebben we meer dan 500 handige artikelen voor je klaarstaan die je verder helpen met het maken en onderhouden van je website. WordPress, de meest populaire wijze om zelf een website te maken, is ook verder eenvoudig in het onderhoud en werken hierin. Je kan namelijk veel met kant en klare thema’s en plug-ins regelen. Zodat je in principe niets hoef te coderen. Een beetje handige beginnende webmaster kan dan met een middagje werk al een heel eind komen naar een eigen website. 

Voordelen van het laten bouwen

Het voordelen van het laten bouwen van een website is dat je hier verder weinig voor hoeft te doen en maken. Je kan hier namelijk opdracht voor geven. Je besteed de verantwoordelijkheid van jouw website uit aan een bureau of persoon die het voor je doet. Mocht je dus dan een wijziging willen doorvoeren die buiten de content regels vallen, dan kan je hiervoor simpelweg een opdracht voor opgeven. 

Voor bedrijven en startups met een bepaald budget kan dit dus een uitkomst zijn wanneer hier zelf geen expertise voor aanwezig is binnen het bedrijf. Een website kan dan ook weer op verschillende manieren gemaakt worden, maar de meesten zullen een eigen Content Management Systeem hierachter hebben zitten. Of een bestaand en betrouwbaar platform gebruiken. Veel wordt hier ook voor gebruikt met Umbraco

Er zijn echter ook websitebouwers die het in een bepaald Content Management Systeem maken die het ongeschikt maakt voor gebruik op andere platformen. Zolang je natuurlijk bij deze partij blijft is er geen probleem. Zodra je wilt gaan verhuizen dan kan dit dus wel voor problemen zorgen, en kan het zijn dat je website opnieuw gemaakt zal dienen te worden. 

Nadelen van het uitbesteden

Het uitbesteden van het maken van de website kan dus voor vele bedrijven en bureaus een mooie uitkomst zijn, zodra je echter gaat beginnen met het laten maken van je website. Dan hebben we dit vaak over andere bedragen dan een hosting pakket. Wat uiteraard ook logisch is. Met een website maken komt een hoop bij kijken, en heb je vaak de nodige revisies op en feedback. Het kost ook over het algemeen de nodige tijd voor een webdesignbureau om een website te realiseren. Houdt in ieder geval rekening met twee weken of langer dat dit in beslag kan nemen. 

Er zijn een hoop websitebureaus die bijvoorbeeld adverteren met 1 dag levertijd of 1 week. Dit is dan echter 9 van de 10 keer een doorsnee WordPress website wat je aangeleverd krijgt. Als je hier akkoord mee gaat dan is dit verder geen issue, maar verwacht er dus geen custom made zaken voor in de meeste gevallen. 

Prijzen van websites laten maken zijn sterk uiteenlopend, kijk je naar een simpele one page uiterlijk wat enkel als online visitekaartje zal dienen voor je bedrijf dan kan dit al gauw voor rond de 400 euro geregeld worden bij de meeste partijen. Ga je kijken naar een complete website of webshop met extra verzoeken dan kan dit al gauw oplopen tot in de duizenden euro’s. 

Middenweg, Managed WordPress hosting 

Wanneer je tussen deze categorie valt dan kan je ook voor een Managed WordPress hosting pakket kiezen. Wat hierin anders is zijn de updates en Backups die door ons uit handen worden genomen voor je worden. Er hoeft dus dan niet meer gekeken te worden naar het onderhoud wat met een eigen gehoste WordPress website wel van toepassing is. Dit kan ervoor zorgen dat jij de focus kunt leggen op wat telt voor jouw WordPress website, de content.  

Dit is dus een goede keuze voor wanneer je nog niet het budget hebt voor een custom gemaakte website door een bureau. Maar liever al wel de zekerheid van een live website wilt hebben. Dat kunnen we dus met de Managed WordPress hosting voor je regelen. 

MijnWebdesignPartner.nl voor het maken van jouw website 

Naast MijnHostingPartner.nl hebben wij ook nog een dochterpartner, MijnWebdesignPartner.nl. Daar kunnen we je helpen met het vinden van het resultaat wat het beste past bij jouw bedrijf. De website wordt geheel custom gemaakt naar jouw wensen en functionaliteit, en wordt gemaakt op het uiterst stabiele ASP.NET platform. Zo is jouw website geschikt voor vele jaren aan gebruik, en zal dus de oplossing kunnen zijn voor een groot aantal bestaande bedrijven die wat meer budget hebben. We hebben echter ook pakketten beschikbaar voor het startende partij, waar je niet alles in een keer op de factuur krijgt. Maar maandelijks kunt betalen naar gebruik en verbruik. 

Neem nu een kijkje in onze websites en meer informatie op MijnWebdesignPartner.nl

Wat is de beste keuze? 

De beste keuze is er dus niet, andere situaties vereisen andere benodigdheden en wensen. Wanneer je als eenmanszaak aan de slag gaat met een laag budget, dan valt de keuze dus op het zelf maken, en wellicht de Managed WordPress hosting. Mocht je meer budget hebben als bestaand bedrijf en je wilt deze expertise niet in huis halen? Dan kan je dit beter uitbesteden aan een bureau voor het beste resultaat. Elke manier heeft wel zijn voor en nadelen zoals behandeld in dit artikel. Wat voor jou de beste keuze is kan dus afhankelijk zijn wat jouw verwachtingen zijn. 

Wil je hiervoor nog specifiek advies? Stuur ons dan als nieuwe klant eens een mail, of kom op de chat. We helpen je graag verder met de voor jouw beste keuze te vinden!

Photo by bruce mars on Unsplash