Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

De juiste indeling kiezen voor jouw website

De juiste indeling kiezen voor jouw website
MijnHostingPartner

De juiste indeling kiezen voor jouw website

Websites kunnen opgericht worden voor diverse doeleinden, de juiste indeling van een website kan echter het verschil betekenen tussen een succesvolle website en een website die verder weinig toevoegt. Met de juiste indeling kan een bezoeker die op de website komt  gemakkelijk verdere informatie opvragen, gelijk een bestelling plaatsen of meer lezen of een onderwerp wat hem of haar interesseert. Lees er alles over in deze blog post hoe jouw website het beste ingedeeld kan worden.

Wat voor soort website is het? 

Verschillende websites hebben andere wensen ook voor de indeling hiervan. Iedere website is echter op zoek naar hetzelfde, een conversie. Wat voor bedrijven een belletje kan betekenen, een klik op een advertentie voor een blog website, of een ingevuld contactformulier voor een freelance portfolio. Een conversie kan omschreven worden als alles positiefs wat een bezoeker uit kan voeren op een website. En hoeft dus niet direct een aankoop te zijn. Andere websites kunnen dus uiteenlopende wensen en daardoor indelingen hebben. 

Zet even in een kladblokje neer wat voor jouw website belangrijk is om te hebben, en hoe je dit het liefst zou willen presenteren aan klanten en bezoekers. 

Traditionele pagina indeling

Websites hebben vrijwel altijd de volgende pagina’s die te bereiken zijn vanuit elke plek.

  • Homepagina
  • Landingspagina’s voor individuele diensten of producten
  • Over ons pagina
  • Contact pagina
  • Juridische of technische pagina’s zoals Privacy en Cookie verklaringen

Waar je in ieder geval voor dient te zorgen is dat jouw homepagina er gelikt uitziet en gemakkelijk is in gebruik, de meeste mensen die terechtkomen op jouw website zullen dit toch op jouw homepagina doen. En mochten ze hier via een andere pagina op terechtkomen, dan is de homepagina een vaak gekozen tweede plek waar een bezoeker terecht komt. Op je homepagina kan je dus uitnodigen om direct contact op te nemen, meer informatie te bieden over je producten, of anderzijds naar interessante content kan doorsturen. 

Pagina’s met informatie over je diensten of producten

Het is van belang voor bedrijven, freelancers en ook blogs om een aantal pagina’s te starten met de exacte informatie over je diensten en producten. Met deze landingspagina’s kan je namelijk meer kans maken op het scoren van betere posities in de zoekmachines van Google en anderen. En je geeft bezoekers meer van waar ze naar op zoek zijn. Dit is een voordeel voor iedereen die hun product of dienst meer wilt benadrukken en kan dus  positief voor je uitpakken wanneer je dit extra benadrukt op een aparte pagina. 

Overtuigende teksten of quotes van bestaande klanten

Een item wat bedrijven ook vaak op de website hebben staan zijn de ervaringen van tevreden klanten, diverse manieren zijn hier om dit te doen. Maar er kunnen bijvoorbeeld van een aantal klanten om een review of quote worden gevraagd die je vervolgens kan toelichten op je homepagina van de website. Of op een aparte pagina kunt showcasen. Het is vaak ook interessant voor nieuwe klanten om een kijkje in de keuken te nemen en zien wat bestaande klanten van je producten of diensten vinden.  

Contact informatie helder zichtbaar

De contact informatie van een bedrijf dient altijd helder aanwezig te zijn op de website, waar de klant ook heengaat op de website, hij of zij dient niet ver te hoeven zoeken voor de contactmogelijkheden. Met diverse methoden is dit te bereiken, populair ook bij ons is de online chat mogelijkheid. Dit vaste item verschijnt dan altijd in de rechterkant van het scherm om ervoor te zorgen dat er altijd een manier is om contact op te nemen, of in elk geval een bericht achter te laten. Er kan hiervoor verder een aparte pagina voor worden ingericht. 

Op de achtergrond zorgen dat elke pagina beschikbaar is met een Sitemap

Op het technische vlak is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website goed te indexeren is,  dit doe je door jouw website gebruik te laten maken van een sitemap.xml, een bestand wat ervoor zorgt dat alle URL’s die openbaar dienen te zijn gevonden kunnen worden. Een sitemap kan automatisch worden gemaakt door een online tool te gebruiken, of je kan deze handmatig bijhouden. Wanneer je gebruikmaakt van WordPress dan kan je hier eenvoudig een plugin voor installeren die dit voor je bijwerkt. Wat wel zo handig is. 

Wat staat er allemaal op jouw website? Laat het ons weten via Sociale Media!