Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Data analytics gebruiken

Data analytics gebruiken
MijnHostingPartner

Data analytics gebruiken

Het belangrijkste van je eigen webwinkel zijn natuurlijk je klanten en potentiële klanten.Om je klanten ervaringen te verbeteren dien je ook hun gedrag te observeren zodat je op basis daarvan aanpassingen kan doen.
Daarom is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van data analytics.Hiermee kan je het gedrag van je klanten observeren en gebruiken om je website te verbeteren.
Echter heb je niet alle data nodig om dit verbeteren en is het belangrijk om hier keuzes in te maken.In deze blog post gaan we doornemen hoe je de klanten data het beste kan gebruiken.

Wat is belangrijke data?

Voordat je data gaat verzamelen is het ook belangrijk om te weten wat belangrijke data is.Zo zal het als web hosting bedrijf zijnde niet zo interessant zijn wat je klant vanochtend gegeten heeft.
Het zal dan een stuk belangrijke voor je zijn om te weten waar je klant op je website veel op klikt.Als je klant bijvoorbeeld veel naar een bepaalde categorie of bepaalde producten naar je website gaat dan is er kans dat de klant er wellicht interesse in heeft.
Je kan hiervoor dan eventueel een persoonlijke aanbieding aan de desbetreffende klant geven voor dit product.Mocht de klant nog in twijfel zijn om iets te kopen dan kan dit die gene wellicht over de streep trekken.

Heatmaps

Niet alleen je klanten data is belangrijk om hun ervaringen te verbeteren maar ook je website data.Zo is het handig om te weten waar op je website je klanten precies klikken op je website.
Als klanten bijvoorbeeld vrijwel nooit op je producten klikken maar op iets anders dan moet je hier wellicht wat in gaan wijzigen.Het kan dan zijn dat je de producten op een niet zo opvallende plek hebt staan waardoor ze hier over heen kijken.
Je dient dan zelf te onderzoeken hoe je dit het beste aan kan passen.Vaak zal je ook belangrijke pagina's hebben en ook dit is ook belangrijk om goed bij te houden.

Google analytics

Naast het bijhouden waar bezoekers precies op klikken is ook de hoeveelheid bezoekers op je website belangrijk.Je kan dan precies zien hoeveel bezoekers je hebt gehad op je website en op welke pagina's ze zijn.
Hiermee heb je de ook de mogelijkheid om te zien hoeveel een bepaald bestand gedownload wordt en hoevaak er op links geklikt worden.Een van de grootste voordelen die je met Google Analytics hebt is dat het volledig gratis is.
Als je dus net begint met hosting is Google Analytics echt een aanrader om te gebruiken.Je kan het namelijk ook op verschillende cms systemen zoals WordPress draaien.
Dit maakt het gemakkelijk om te gebruiken en heeft daarom voor de meeste mensen ook hun voorkeur.Het nadeel is wel dat het verder eigendom van Google is en daarom ze hier zelf ook inzicht op.

Open Web Analytics

Een ander alternatief wat je hiervoor eventueel kan gebruiken is Open Web Analytics.Dit is een open source statistieken programma wat je gemakkelijk op je eigen website kan installeren.
Het voordeel van open source is dat vrijwel iedereen inzicht heeft op de code van de applicatie en zelf wijzigingen toe kan passen.Dit zorgt er voor dat er constant verbeteringen aan de applicatie zelf worden toegepast.
Als je zelf een ontwikkelaar of student bent dan kan dit ook hartstikke leuk om zijn om hier zelf je eigen wijzigingen een aanpassingen aan door te voeren.Zo kan je dit programma in theorie helemaal naar eigen wens afstemmen.
Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.