Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Contact formulier maken in WordPress

Contact formulier maken in WordPress
MijnHostingPartner

Contact formulier maken in WordPress

Een contactformulier is een veelvoorkomend onderdeel op menig website, omdat het gebruikers in staat stelt om eenvoudig met je in contact te komen. Gelukkig biedt WordPress een scala aan handige plug-ins om dit proces te vergemakkelijken. In dit artikel behandelen we de manier waarop een contact formulier gemaakt kan worden en de overwegingen die hierbij komen kijken. 

Bepaal de Benodigde Velden

Voordat je begint met het maken van het formulier, is het belangrijk om te bepalen welke informatie je wilt verzamelen. Naast de standaardvelden zoals naam en e-mail, overweeg om specifieke vragen toe te voegen die relevant zijn voor jouw website of bedrijf. En die je al een goed idee kunnen geven waarom de klant contact met je opneemt. Zo bespaar jezelf werk en ook de uiteindelijke klant. Die liever geen algemene informatie wilt ontvangen, maar gelijk geholpen wilt worden met zijn specifieke vraag. Het kan klanten ook gemakkelijk maken om hun probleem te beschrijven. Zonder hiervoor een uitgebreide beschrijving zelf voor hoeven te maken. 

Voeg Validatie Toe aan de Velden

Contact Form 7 en vrijwel elke andere Contact formulier plugin biedt je de mogelijkheid om eenvoudig validatieregels in te stellen voor elk veld. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de ingevoerde informatie correct en consistent is. En ga je ook een hoop SPAM en mogelijke beveiligingsrisico’stegen. Ongeldige invoer kan namelijk een beveiligingsrisico vormen voor een website. 

Implementeer CAPTCHA of reCAPTCHA

Om spam te voorkomen, is het sterk aanbevolen om een CAPTCHA of reCAPTCHA toe te voegen aan het formulier. Dit zal helpen bij het verminderen van ongewenste inzendingen. Dit kan vaak al in de plugin zelf worden geactiveerd, maar kan ook los worden toegevoegd aan je contact optie. 

Configureer Automatische E-mailbevestiging

Het is ook van belang om een bevestigingsmail in te stellen die automatisch wordt verzonden naar de persoon die het formulier heeft ingevuld. Dit biedt geruststelling aan de gebruiker dat hun bericht succesvol is ontvangen. En laat ze niet in het ongewisse. 

Maak gebruik van SMTP authenticatie

MijnHostingPartner.nl vereist SMTP authenticatie voor het mailen binnen onze servers. Dit is een maatregel die uiteindelijk alleen maar is om ervoor te zorgen dat jouw mail ook daadwerkelijk aankomt. En niet wordt gemarkeerd als SPAM of andere last ervaart. Het kan moeilijk klinken, maar dit is met WordPress eenvoudig om in te stellen. Stel dit simpelweg in met een plugin zoals WP mail SMTP om dit te regelen. 

Voeg een Opvallende Call-to-Action Toe

Een duidelijke en uitnodigende knop, zoals "Verstuur bericht", moedigt de gebruiker aan om het formulier in te vullen en te verzenden. Ook kan je hier iets teasen, zoals een gratis Ebook of andere bonus die een bezoeker over dient te halen het formulier in te vullen. 

Test het Formulier Grondig

Voordat je het formulier live zet, is het cruciaal om het uitgebreid te testen. Controleer of alle velden correct werken, dat de validatie juist wordt toegepast en dat e-mailmeldingen goed worden afgehandeld. Test het ook even uit met een extern email adres, en zorg ervoor dat het formulier ook op mobiele apparaten goed werkt. Als je dit enkel test op een desktop kan dit niet het totale beeld geven. 

Met deze stappen en tips kun je eenvoudig een krachtig en goed functionerend contactformulier maken in WordPress. Vergeet niet om regelmatig het formulier te controleren en te optimaliseren op basis van de ontvangen feedback en gebruikersinteracties. Dan kan je jouw formulieren verbeteren en uitnodigen om meer in te vullen. Met alle positieve gevolgen van dien. 

Wil je ook de beste fundering voor jouw WordPress website? Neem dan een SSD hosting pakket of Managed WordPress hosting pakket af bij MijnHostingPartner.nl!