Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Betalingen mogelijk maken op je website

Betalingen mogelijk maken op je website
MijnHostingPartner

Betalingen mogelijk maken op je website

Met iedere website kan je op een gegeven moment beslissen om betalingen mogelijk te maken hierop. Of dit nu een donatie is voor een vereniging, een dienst of product, of een ondersteuning. Er zijn een aantal verschillende opties hiervoor die je kunt gaan gebruiken. Met allen zijn voor en nadelen die gelden. Alle manieren van betalingen zijn niet gratis, en zal je in elk geval een klein percentage van de totale betaling of transactie  moeten afstaan. Laten we een kijkje nemen naar de verschillende mogelijkheden!

Wat een belangrijke eerste stap is bij het gaan lanceren van betalingen op je website is dat dit gelijk wel een aantal verplichtingen met zich meebrengt. Je gaat namelijk om met gevoelige gegevens van mensen en organisaties en je hebt de verantwoordelijkheid als webmaster om de privacy en veiligheid te waarborgen. Denk er dus goed over na dat je de nodige voorbereidingen treft om veilig te zijn en ook jouw nodige documenten bijwerkt om te voldoen aan bepaalde regelementen. 

PayPal

PayPal is een van de populairste manieren om online betalingen te verrichten, met minimale ervaring en setup kan er een betaling worden verricht op je website. PayPal kan gemakkelijk worden aangevraagd door iedereen, en zakelijk kan dit tevens worden gebruikt. PayPal heeft echter wel een aantal regels en werkwijzen die het als ontvanger wat lastiger gemaakt kan worden om je geld te ontvangen. Verdiep je hier dus altijd goed in voordat je de keuze maakt voor PayPal, en realiseer ook dat de kosten hiervan vaak wat hoger liggen dan andere oplossingen. 

Betaling provider zoals Mollie

Mollie is een van de manieren waarop je eenvoudig en veilig betalingen kunt mogelijk maken op je website, Mollie regelt een hoop al voor je en zorgt ervoor dat betalingen soepel verder verlopen. Net zoals vele duizenden andere partijen maken wij hier ook van gebruik om betalingen mogelijk te maken op onze website. Mollie heeft een aantal handige tools die het gemakkelijk maken om te integreren binnen jouw website, en met kant en klare tools kan zo gewerkt worden. 

Verder heeft Mollie een vast bedrag per transactie wat gerekend wordt, en kom je dus daarin niet voor verassingen te staan. Wat ook een prettige ervaring kan zijn in vergelijking met andere partijen. 

Donatie opties

Doneren kan een waardevolle aanwinst zijn voor jouw website, en wordt vaak gebruikt met blogs of anderzijds content marketing. Waar lezers je dus zouden kunnen ondersteunen om meer content te maken. Hier zijn meerdere partijen voor die dit mogelijk maken, een aantal populaire opties zijn hiervoor Patreon en Buymeacoffee.

Waar volgers, lezers of fans je op een directe basis kunnen ondersteunen met een enkel bedrag, of met een maandelijkse bijdrage. Zo hebben veel artiesten en andere contentmakers afscheid kunnen nemen van andere manieren om inkomsten te generen. Je bent hier echter wel compleet van afhankelijk van jouw doelgroep en ondersteuners hierin.

Integreren binnen je website of webshop

Om jouw gekozen betaalmethode te integreren binnen jouw website of webshop kan je vaak gebruikmaken van bestaande tools hiervoor. Betaalproviders willen dit natuurlijk zo eenvoudig mogelijk maken om nieuwe klanten te trekken. En hebben hierom plug-ins bijvoorbeeld al gemaakt voor WordPress, maar ook APIs gereed staan voor iedereen die zelf aan de gang gaat. Vaak is het dus enkel een kwestie van even de plug-in installeren voor het mogelijk maken van de betalingen. Of even een donatie knop op je website invoegen in het geval van Patreon of Buymeacoffee.  

Welke betaalmethodes gebruik jij op jouw website? Laat het ons weten via Sociale Media!