Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Back-ups maken

Back-ups maken
MijnHostingPartner

Back-ups maken

Als je gebruik maakt van je eigen website dan wil je natuurlijk wel dat je website zo goed mogelijk draait.Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je een fout maakt die je niet meer kan herstellen.

Als je dit dan toch wil herstellen dan is het handig als je hiervoor een back-up klaar hebt staan.Wanneer je een back-up klaar hebt staan dan kun je deze fout binnen enkele seconden ongedaan maken.

Hoe maak ik back-ups?

Nu vraag je je vast of hoe je een back-up kan maken op je hosting.Gelukkig is dit bij MijnHostingPartner gemakkelijk in te stellen in het control panel.
Eerst zorg je dat hier bent ingelogd, je zult hier dan druk je vervolgens op space statistics.Je kan vervolgens op back-up drukken, hierna kies je de juiste folder waar je de back-up in wilt hebben.

Het is ook mogelijk om automatisch een back-up te maken, je gaat hiervoor in het control panel eerst naar scheduled tasks.Je kan hierna klikken op Add Scheduled Task en je selecteert hierna back-up.

Bij Managed WordPress Hosting worden back-ups automatisch gemaakt zodat je je hier geen zorgen om hoeft te maken.Je hoeft hierbij ook niet je eigen back-up te maken of in te stellen.

Wanneer moet ik back-ups maken?

Je vraagt je vast af wanneer je back-ups moet maken, dit hangt ook van je eigen website af.Als dit een website is waar je vrijwel nooit veranderingen in brengt dan is het aan te raden om alleen een back-up te maken zodra je iets wijzigt.Het is hierbij wel belangrijk dat je regelmatig onderhoud aan je website pleegt. Verouderde websites zijn namelijk vaak het doel wit van kwaadwillende gebruikers.Het is daarom aan te raden om minimaal een keer per week te controleren op updates.

Als je een website hebt waar vrijwel dagelijks wat aan gewijzigd wordt dan raden wij je aan om elke dag een back-up te maken.Het beste is om hiervoor een scheduled task aan te maken. Het is mogelijk om de back-up midden in de nacht te laten draaien, zo hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Mocht je verder nog vragen hebben over back-ups dan kun je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kun je een ticket aanmaken richting onze helpdesk