Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Adverteren via Google Ads

Adverteren via Google Ads
MijnHostingPartner

Adverteren via Google Ads

Er zijn een hoop verschillende methoden om verkeer naar jouw kersverse website toe te halen, Google Ads, of adverteren op zowel de zoekmachine als het display netwerk van Google kan een goede manier zijn om snel en effectief verkeer naar de website toe te sturen. Voor een klein bedrag per maand kan al gericht verkeer binnengehaald worden. Laten we een aantal tips behandelen hoe jij dit kunt gaan starten voor jouw website.

Elke website is afhankelijk van de bezoekers die hierop komen en hoe deze met jouw website omgaan. Het maakt niet veel uit of een website nu direct producten probeert te verkopen, je bedrijvenwebsite diensten aanbied, of het enkel een doel is om meer projecten binnen te halen voor je freelance portfolio. Het adverteren met Google Ads kan hier een groot voordeel mee betekenen aangezien het verkeer ontzettend gericht kan zijn. Je adverteert namelijk op zoekwoorden of termen die aansluiten op de koopintentie of jouw diensten. Met deze woorden kan een bezoeker dus al zowat klaarstaan met zijn portemonnee om de dienst of product aan te schaffen. Wat een van de grootste voordelen kan zijn van het online adverteren. En moeilijk te reproduceren is op traditionele adverteer mogelijkheden zoals radio, tv of billboards.

Google zoeknetwerk

Het Google zoeknetwerk is een groot onderdeel van het dagelijks leven, het is niet voor niets een werkwoord geworden. Ontzettend veel gebruikers voeren niet eens meer de URL van een website rechtstreeks in, maar gaan hier eerst voor naar Google om de website te vinden die ze wellicht al meerdere keren hebben bezocht. Iets wat je in vrijwel elk rapport zal terugzien, is dat je bedrijfsnaam een van de meest gebruikte termen is die gebruikt worden om naar de website toe te komen. 

Naar een website zoeken, een dienst, product, of enkel naar informatie wordt dus uitgevoerd met Google. Google is natuurlijk niet de enige zoekmachine ter wereld, maar wel de grootste. Na de overwinning van Google Chrome als hoofd internet browser is dit nog meer verweven met het gebruik van het internet. En zijn zoekmachines zoals Bing, DuckDuckGo of Brave maar kleine partij als je dit vergelijkt met de cijfers van Google. 

Zoekwoorden kunnen eenvoudig worden getarget door Google Ads zelf, je krijgt altijd een suggestie lijst die je kan aanpassen naar wens. Het is afhankelijk van de onderwerpen hoeveel je betaald per klik op een advertentie. Dit kan variërend van enkele centen, tot wel 10 euro of meer per klik voor bepaalde waardevolle termen. Kijk dus wat de kosten ongeveer zullen zijn binnen Google Ads, en kies uit wat voor jouw budget het beste past. Laten we hieronder nog verder behandelen waar je op kunt selecteren. 

Zoekwoorden vinden om te targeten 

Om zoekwoorden te vinden die je kunt  gebruiken om op te adverteren kan je in de zoekwoorden planner of direct vanuit Google Ads inzien wat hierin interessant is. Google Ads komt naarmate meer resultaten zijn behaald ook met meer suggesties die je kunt gaan gebruiken. Zelf zijn hier ook zoekwoorden en termen voor in te voeren. Als je bijvoorbeeld merkt dat een bepaalde term of pagina met dit zoekwoord al eerder goede resultaten heeft behaald dan is dit nog toe te voegen aan de lijst. 

Langere zoekwoorden zijn over het algemeen wat voordeliger om op te adverteren, en hebben vaak ook meer relevantie voor je om op te wedden. Met een brede term zoals “Schaatsen”, zal je wat meer betalen en minder aansluitend verkeer binnenkrijgen dan bijvoorbeeld met een term zoals “hockey schaatsen voor beginners”. Dit is dus vaak een kwestie van experimenteren en kijken wat werkt en wat minder scoort.

Google Displaynetwerk

Het Google Displaynetwerk is ook een groot netwerk wat los staat van het zoeknetwerk, maar vaak wel samen werkt hierin. Het Display netwerk wordt weergegeven op een enorme hoeveelheid websites die gebruikmaken van Google AdSense voor hun advertenties. En ook enige andere partners hierin. Jouw advertentie wordt dan weergegeven op relevante websites waar bezoekers op terechtkomen, of worden ook gekoppeld aan de interesses van de bezoeker.

Websites die jouw advertenties laten zien

DE websites die jouw advertenties laten zien is ook nader aan te geven, en zelfs uit te sluiten voor bepaalde websites. Als je bijvoorbeeld een zakelijke advertentie wilt aanprijzen voor een gevoelige sector, dan is deze bijvoorbeeld niet weer te geven op gokwebsites of andere adult thema’s. Dit kan je vanuit de Google Ads nog nader forceren of toestaan.

Google Shopping resultaten voor webshops

Google Shopping resultaten kan je jezelf ook nog nader in verdiepen of in experimenteren voor jouw webshop. Binnen Google Shopping kan je jouw producten zichtbaar maken, direct in de zoekresultaten. Dit kan dus voor webshops ideaal zijn om op een snelle manier te adverteren en direct op de relevante zoektermen een optie geven om een aankoop te maken. 

Maak jij al gebruik van Google Ads om jouw website te promoten? Laat het ons weten via Sociale Media!