Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een goede landingspagina, hoe kom ik er aan?

Een goede landingspagina, hoe kom ik er aan?
MijnHostingPartner

Een goede landingspagina, hoe kom ik er aan?

Voor jouw hosting is het belangrijk dat de landingspagina er goed uit ziet.Het is namelijk zo dat bezoekers heel snel besluiten of ze op een website blijven of niet.

Om deze reden is een eerste indruk van jouw website natuurlijk hartstikke belangrijk.De gemiddelde bezoeker besluit namelijk binnen 3 seconden of die op de website blijft of niet.

Nu vraag je je wellicht af hoe je nou kan zorgen dat je een goede landingspagina maakt.We gaan in deze blogpost doornemen hoe je nou een goede landingspagina voor je website opzet.

De snelheid

Nu je dit gelezen hebt vraag je je misschien af hoe je nou kan zorgen dat je website zo snel mogelijk is.Een van de dingen die je kan doen is het toepassen van de techniek GZIP, dit is door te voeren in je web.config.

Gzip zorgt er verder voor dat je bestanden in feite verkleint worden op de server.Het resultaat hiervan is dat je minder resources gebruikt waardoor je eigen website sneller ingeladen wordt.

Ook is het aan te raden om de afbeeldingen te controleren, je kan hierbij naar de resolutie kijken maar ook naar het bestand type.Zo is het belangrijk dat je geen gebruik maakt van enorme afbeeldingen, die nemen namelijk veel geheugen in.

Een manier om de afbeeldingen te verkleinen is het gebruiken van jpg afbeeldingen.Die zijn kleiner dan png afbeeldingen waardoor ze optimaal zijn voor jouw website.

Ook kan je naar de resolutie van de afbeelding kijken, het is aan te raden om dit relatief laag te houden.Een andere tip is om gebruik te maken van ssd hosting.

Zorg voor een rustige pagina

Als je eenmaal een snelle pagina hebt dient dit ook nog een mooi en rustig ontwerp te zijn.Zelf zou je immers ook niet bestellen van een website die hele chaotisch is.

Probeer hierbij dus niet zo veel mogelijk content op een pagina te zetten, dit zal ook je snelheid beïnvloeden.Ook zal dit voor een chaotische start pagina zorgen, probeer dus je content te beperken.

Als je de content beperkt zal dit voor de bezoeker veel prettiger zijn waardoor ze langer op je site blijven.Zorg dus voor een mooi en rustig ontwerp, als je een WordPress site hebt dan zullen hier verschillend templates voor beschikbaar zijn.

Heatmaps

Om een goeie webpagina te hebben dien je ook in de gaten te houden waar er precies op wordt geklikt.Je kan dit in de gaten houden met Google Analytics of bijvoorbeeld heatmaps.

Met heatmaps kan je precies inzien waar er wordt geklikt op je website, je kan je hier dus verder op afstellen.Ook bij heatmaps heb je verschillende soorten die je in kan zetten om dit in de gaten te houden.

Je hebt hier bijvoorbeeld Klik heatmaps voor, je kan dan precies zien waar er op jouw website is geklikt.Op de achtergrond krijg je hier dan een afbeelding voor terug om te zien waar mensen precies geklikt hebben.

Waar er veel op geklikt is zal dan rood gekleurd zijn en waar minder op gedrukt is zul je koudere kleuren zien.Dit is natuurlijk handig om te zien maar je kan ook kijken naar beweging heatmaps.

Hierbij volg je niet waar je gebruikers op klikken maar waar ze precies met hun muis bewogen hebben.Zo kan je precies zien wat je nog op je website moet verbeteren en waar je het moet verbeteren.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat is dan kan je een ticket richting onze helpdesk aanmaken. Ook kun je contact opnemen via Twitter of Facebook.