WordPress Site Health tool


De Site Health Tool van WordPress is een behulpzame tool die je laat zien wat er eventueel kan worden verbeterd aan je WordPress website. Veel zaken die aangegeven worden kunnen eenvoudig worden opgelost of verholpen door een actie uit te voeren. En kunnen uiteenlopen van de PHP versie verhogen, tot het activeren van een SSL certificaat. De meest voorkomende zaken willen we in dit artikel behandelen en duidelijker maken. Om ervoor te zorgen dat jij jouw WordPress website optimaal kunt hosten. 

Er zijn een aantal onderdelen die bij MijnHostingPartner.nl op een andere wijze worden opgelost, we maken namelijk gebruik van Windows IIS servers en geen Linux. Enige onderdelen zoals Imagick worden en zullen niet ondersteund worden. Dit is verder geen probleem en wordt opgelost op een andere wijze / software en kan dus verder genegeerd worden. Heeft dus verder totaal geen impact. 

WordPress Site Health tool


Enige verdere suggesties die je kunt tegenkomen zijn bijvoorbeeld de melding over Pagina Caching. Dit is niet standaard actief, en dien je zelf nog het e.e.a. voor uit te voeren. Het eenvoudigst is dit te verhelpen door een Caching plugin te installeren via WordPress. Er zijn diverse opties hiervoor die je kunt gebruiken, goede ervaring hebben wij met bijvoorbeeld:

WP Fastest Cache

Doe hier echter verder je eigen onderzoek naar welke je het prettigst vindt werken. En welke jouw website het snelst maakt.  Om meer te lezen over het versnellen van je website kan je ons andere artikel ook nog even doornemen hiervoor.

Hoe kan ik mijn WordPress site versnellen?

WordPress Site Health tool


Caching zoals GZIP en het serveren van een statische pagina zal je website in vrijwel elk scenario een stuk sneller maken, onthoudt echter dat Website snelheid met een heleboel factoren te maken kan hebben. Als je bijvoorbeeld 10 afbeeldingen op je homepagina probeert in te laden van elk 1MB, dan zal een caching plugin hier niet veel verschil in maken. Het is dan noodzakelijk om eerst je afbeeldingen te optimaliseren en te verkleinen waar nodig. Met het installeren van WP fastest Cache op deze website is het volgende hierna het resultaat met de meest basis instellingen in de plugin: 


WordPress Site Health tool


Dit is dus eenvoudig te verbeteren met enig huiswerk, wil je nog dieper kijken wat de laadtijd van jouw website beïnvloed? Je kan gebruikmaken van Google Pagespeeds om jouw website verder te optimaliseren. En per bron en onderdeel te kijken wat hier precies gebeurd.

Verder zijn veel van de andere mogelijkheden die aangegeven worden in de site health check eerst na te kijken in onze kennisbank, alvorens hier de wijzingen en verbeteringen voor toe te passen. 


De rewrite regels die gegeven worden in het web.config bestand zijn verder ook belangrijk om correct te hebben verwerkt voor de site health tool, zaken zoals ook dat de API niet goed kunnen communiceren worden hier ook door beïnvloed. Hiervoor kan je de web.config controleren op de volgende regels: 

WordPress Site Health tool

Dit dient hetzelfde te zijn als bovenstaand, mits je geen andere rewrite regels hierin hebt vastgelegd. Zoals de redirect naar de SSL versie van je website. 

Mocht je hier nu niet uitkomen kijk dan eerst even verder in het thema wat je gebruikt en de WordPress forums voor suggesties die uit te proberen zijn. Of maak hiervoor een ticket aan richting de helpdesk. We doen dan ons best om je hier verder mee te helpen.