OpenCart Installatie

Om OpenCart te installeren kun je de volgende stappen uitvoeren.

We raden altijd aan de laatste versie van OpenCart te gebruiken, dit in verband met de beveiliging van jouw webshop.

Je download OpenCart via de volgende link https://www.opencart.com/index.php?route=download/download

Denk eraan dat voor de installatie de schrijfrechten op lezen en schrijven moeten worden gezet.

Wat je nodig heeft tijdens de installatie:

- FileZilla
- 7zip of soortgelijke.
- Een "Schone" wwwroot map waar de installatie in plaats kan vinden.

Nadat je de bestanden van OpenCart hebt uitgepakt kun je de map Upload uploaden naar de map wwwroot in jouw hosting space.
Dit doe je op de volgende manier:

OpenCart Installatie

Hierbij zorg je ervoor dat je naar de URL van jouw domein gaat. Dan kom je in het installatie scherm terecht:

OpenCart Installatie

Hier volg je de intructies in het scherm op en drukt op Continue.

OpenCart Installatie

Bij het volgende scherm zie je de volgende twee foutmeldingen staan. Dit is nog een extra stap die uitgevoerd moet worden.
Je kunt de bestanden die aangegeven worden wijzigen, in de wwwroot en in de admin folder wijzig je het bestandsnaam:

OpenCart Installatie

En pas je de bestanden aan in de wwwroot en en de admin folder zoals op bovenstaand screenshot word weergegeven.

Voer de schrijfrechten door op de wwwroot.
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/209/Hoe-stel-ik-de-rechten-in-via-de-filemanager.html

Hierna kom je in het volgende scherm om de database gegevens op te geven:

OpenCart Installatie

Dit pas je aan naar jouw eigen gegevens, dus jouw database naam / user /host en password. De poort kan op default blijven staan.

Bij 2 voer je de gegevens in voor het administratie account. Dit zijn de gegevens waar je dus de webshop mee gaat beheren.

Indien je niet verder komt in dit scherm dan kun je de database gegevens controleren aan de hand van de volgende link: https://mysqlwebadmin.nl/

Na het klikken op continue kom je in het volgende scherm en is jouw webshop geinstalleerd. Denk eraan om de Installatie map te verwijderen!

OpenCart Installatie

Indien je verder nog vragen hebt kun je kijken of de chat beschikbaar is, of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: open cart opencart installatie installeren