Hoe maak ik een onder constructie pagina aan

Om een onder constructie pagina toe te voegen aan jouw website kan je gebruikmaken van een aantal verschillende opties.  De meest voor de hand liggende is om de default.htm van ons nog te gebruiken. Hier wordt dan onze standaard pagina op de website getoond. Wanneer je dit echter wilt personaliseren dan kan je de volgende stappen uitvoeren.

WordPress onder constructie pagina
Zodra je WordPress hebt geïnstalleerd kan je een plugin installeren om een onder constructie pagina te tonen, hierdoor kan je gewoon op de achtergrond verder werken aan je website totdat hij gereed is. En hierna de plugin verwijderen.

Een voorbeeld van een plugin die dit voor je regelt is bijvoorbeeld:

https://nl.wordpress.org/plugins/under-construction-page/

Hier zijn dan ook nog een hoop opties mogelijk om dit nog verder uit te breiden, zoals een automatische tijd  of datum waarna de onder constructie pagina uitgeschakeld dient te worden. En hierna de website live komt te staan.

Let altijd goed op bij het installeren van plugins of deze geschikt zijn voor je website, en of de reviews goed zijn, en de plugin recent bijgewerkt is. Met de tijd van schrijven geldt dat voor de aangegeven plugin.

Eigen onder constructie pagina toevoegen

Om een eigen onder constructie pagina toe te voegen kan je simpelweg de default.htm van ons bewerken, hier kan je dan de inhoud verwijderen door dit te openen en aan te passen.

Met een beetje basis HTML kennis kan je dit zo uitgebreid of simpel maken als je zelf kiest. Een idee ook is om bijvoorbeeld een Bootstrap template even te downloaden en hierin te zetten als tijdelijke oplossing. Wanneer je even zoekt naar "Under Construction Bootstrap templates" zal je een hoop voorbeelden hiervan vinden. Die met een aantal aanpassingen in HTML al snel naar je eigen informatie kunnen worden omgezet. Zodra je live gaat kan je deze dan verwijderen, of uitschakelen.