WordPress administrator wachtwoord vergeten

Wordpress wachtwoord vergeten

Wanneer je het wachtwoord bent vergeten van jouw admin account dan is dit op diverse wijzen te herstellen. De eerste methode is door simpelweg op de wachtwoord vergeten link te klikken, dit werkt echter niet wanneer de Mail aanpassing die MijnHostingPartner.nl vereist niet is toegepast.

Als je dus een SMTP plugin niet geïnstalleerd hebt dan kun je op de volgende manier jouw wachtwoord herstellen.

Stap 1, log in op het control panel via.
https://control.mijnhostingpartner.nl

Stap 2, selecteer MySQL 5.xx in het hoofdmenu.

WordPress administrator wachtwoord vergeten

Stap 3, Selecteer "Browse Database" bij jouw database die voor wordpress wordt gebruikt. Of ga rechtstreeks naar, in de browser:

En log handmatig in met je gegevens, dit kan je ook even afkijken in het wp-config.php in de wwwroot wanneer je deze gegevens niet meer weet.

WordPress administrator wachtwoord vergeten

Stap 4, In het linker menu in jouw database dien jij je database uit te vouwen indien nodig. Je selecteert hierna de tabel wp_users.

WordPress administrator wachtwoord vergeten

Stap 5, Op jouw gebruiker selecteer je vervolgens de optie wijzigen.

WordPress administrator wachtwoord vergeten

Stap 6, Selecteer de encryptie methode MD5. Typ een nieuw wachtwoord in in normale tekst.

WordPress administrator wachtwoord vergeten

Druk als laatst op starten.

Stap 7, De tabel is nu bijgewerkt en jouw wachtwoord is hersteld.

WordPress administrator wachtwoord vergeten