Je WordPress installatie vraagt om FTP-gegevens om updates uit te voeren

Binnen WordPress kan de volgende melding ontstaan wanneer je de schrijfrechten niet hebt toegekend binnen WordPress. Dit kan ontstaan tijdens het updaten of installeren van thema's, plugins en WordPress zelf. En ook in sommige gevallen bij het proberen te uploaden van media.

Je WordPress installatie vraagt om FTP-gegevens om updates uit te voeren

Het zal niet uitmaken of je hier jouw FTP gegevens invoert ja of nee, een verbinding zal niet tot stand te brengen zijn. Dit heeft namelijk te maken met het doorvoeren van schrijfrechten, in plaats van FTP.

Om dit op te lossen of te omzeilen pas je de rechten toe via het klantenpanel of control panel, beide is mogelijk.

Via het klantenpanel ga je naar:

Mijn Producten -> Product -> Websites -> Schrijfrechten.

De schrijfrechten kan je vervolgens zo toepassen:

Je WordPress installatie vraagt om FTP-gegevens om updates uit te voeren

Zie ook de optie met: Install of update bestandrechten, Automatisch gereset na 7 dagen

Deze optie is ervoor wanneer je dus een grote update wilt gaan doorvoeren, en de nodige rechten hiervoor wilt geven. De volledige schrijfrechten worden na 7 dagen er weer vanaf gehaald, dit om de veiligheid op hoger peil te houden.

Via het control panel kan je dit op een vergelijkbare wijze doorvoeren, echter worden deze rechten niet na 7 dagen weer opgeheven. Deze dien je naderhand dus weer even zelf uit te zetten.

Voor de control panel wijze kan je navigeren naar het Control Panel -> Websites -> website aanklikken -> Enable Write permissions aanvinken

Hierna weer even opslaan.

Je WordPress installatie vraagt om FTP-gegevens om updates uit te voeren

Nadat je de schrijfrechten hebt toegepast kan je even de pagina verversen van je WordPress site, hierna moet je verder kunnen met de actie.