Classic editor installeren

De klassieke editor is de oorspronkelijke editor van WordPress en wordt al lange tijd gebruikt, zeker door de gebruikers die ook al een poos met WordPress bezig zijn. Veel mensen zijn bekend met de interface en werkwijze ervan, waardoor het gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. De klassieke editor heeft daarom nog steeds een plek op jouw WordPress website indien je de nieuwe blok editor niet fijn vindt werken. In dit artikel leggen we uit hoe je de classic editor van WordPress weer kunt installeren in de latere versies van WordPress. Dit gaat eenvoudig via de plugin, Classic Editor.

Ga binnen je WordPress installatie naar de plugins, om een nieuwe plugin te installeren.

Classic editor installeren

Vervolgens in het zoekveld zoeken naar Classic Editor, of even hem selecteren als je hem al ziet.

Classic editor installeren

Van het aantal actieve installaties en de reviews zie je dat dit nog steeds bijzonder populair is.

Je installeert hem door op Nu installeren te drukken, en hierna op activeren. De plugin is hierna direct actief.

Zodra je hierna naar een pagina of naar een bericht gaat zie je gelijk de verandering. En kan je werken met de klassieke tekstverwerker van WordPress.

Classic editor installeren