SilverStripe installeren

Dit artikel legt uit hoe het CMS Silverstripe geinstalleerd dient te worden. Bij MijnHostingPartner.nl heb je de gelegenheid om vrijwel elk CMS te installeren in je hosting space. Dus ook voor SilverStripe Hosting ben je bij ons aan het juiste adres.

Je hebt hiervoor nodig:
  1. Een FTP account met Filezilla
  2. De filemanager in het control panel
  3. Installatiebestand van SilverStripe
  4. MySQL database en gebruiker
Zet eerst een FTP verbinding op naar de wwwroot en zet daar alvast de uitgepakte bestanden van SilverStripe in. Vervolgens in de filemanager in het control panel de domeinmap leesrechten geven. En volledige schrijfrechten op de wwwroot.

SilverStripe installeren

Hierna kom je op de volgende pagina wanneer je naar de domeinnaam in de browser gaat, en voer je de database gegevens op de volgende wijze in:

SilverStripe installeren

Localhost wordt bij ons niet ondersteund mysql(deserver).mijnhostingpartner.nl is dit altijd.

Met het aanmaken van het Admin account is het belangrijk om een sterk wachtwoord aan te maken.

SilverStripe installeren

De simpele template is te selecteren bij de installatie wanneer je er voor het eerst mee gaat werken. Wanneer je al langer bekend bent met SilverStripe dan is het leeg te installeren.

SilverStripe installeren

De installatie is hierna compleet en er kan ingelogd worden in de admin om aan de site te gaan beginnen. Te bereiken door /admin achter de domeinnaam te zetten.

SilverStripe installeren

Voor verdere vragen kan je ons vinden op de chat of via het ticketsysteem.