Kentico installeren

Kentico installeren bij MijnHostingPartner.nl

Bij MijnHostingPartner.nl is het mogelijk om vrijwel elk CMS te installeren. Kentico is een CMS wat populair is bij zowel kleine als grote bedrijven. Om Kentico te installeren bij MijnHostingPartner.nl heb je maar een paar minuten nodig via onze Web App Gallery. Wat je verder nodig hebt is het volgende:

• Een ASP.NET hosting pakket of een totaalpakket met een SQL database. Wij raden sterk aan wanneer je gebruik wilt maken van Kentico om voor een ASP.NET Hosting pakket te gaan. Hier zitten namelijk standaard MS SQL databases bij. En heb je ook een dedicated pool.
  • MS SQL database
  • MS SQL gebruiker voor database
  • Schrijfrechten voor de installatie op de gehele map wwwroot.

Eerste stap vindt plaats in het control panel, je logt in op de volgende url met je gegevens:
https://control.mijnhostingpartner.nl

Stel de schrijfrechten voor de wwwroot in en maak alvast een MS SQL database en gebruiker aan. Hierna ga je naar de web app gallery waar je kentico opzoekt en de instructies op het scherm volgt. Wanneer je hier foutmeldingen krijgt:

Aan het einde lanceer je Kentico en kan de installatie echt beginnen.

Kentico installeren

Vul hier de database gegevens aan. Let erop dat dit HoofdLetterGevoelig is en dat er gebruik gemaakt moet worden van je SQL host, dit verschilt per versie.

Kentico installeren

Selecteer hier de optie Use an existing database en laat Create Kentico database objects aanstaan.

Kentico installeren

Let erop dat je alleen het domein invult bij dit scherm! En zonder de www prefix. Hier komen we later op terug.

Kentico installeren

De templates die je hier ziet zijn wel betaalde versies, selecteer dus de create a new site. Zo kan je dit omzeilen.

Na de installatie kan je een licentie code aanvragen via Licenses in het hoofdmenu:

Kentico installeren

Je maakt hier een license key voor aan in het klantenportaal binnen Kentico en activeer dit op de volgende wijze:

Kentico installeren