Joomla handmatig installeren

Joomla wordt ook ondersteund bij MijnHositngPartner.nl en is eenvoudig te installeren. Hier zijn een aantal zaken voor nodig, namelijk het volgende:

-> FTP account & FileZilla

-> MySQL / MariaDB database en gebruiker + host

-> installatiebestand (zip)  van joomla.org

Hierna kan je aan de slag met het inrichten van je Joomla website.

Het begin is in het uitpakken van het Zip bestand naar een folder op je computer, om hierna de upload te starten naar de wwwroot van de website  bij MijnHostingPartner.nl.

Uitgepakt ziet dit er zo uit:

Joomla handmatig installeren

Al deze bestanden upload je naar de wwwroot, dit kan je dus doen met behulp van een FTP account en een FTP programma zoals FileZilla.

Joomla handmatig installeren

Het web.config.txt bestand vervang je en pas je de naam van aan naar web.config. Er zal al een bestaande van ons erin staan, deze is dus even te vervangen hiermee.

Joomla handmatig installeren

Selecteer verder de laatste PHP versie die beschikbaar is, en stel even volledige schrijfrechten in voor de installatie. Dit doe je via het control panel of via het klantenpanel.

Hierna kan je naar je website gaan, je zal hierna gelijk in de joomla installatie terecht dienen te komen. Indien je hier nog een foutmelding krijgt, controleer dan nog even de bovenste instellingen. En probeer bijvoorbeeld een hogere PHP versie of juist een lagere.

Joomla handmatig installeren

Website naam is verder in te vullen, hierna de inloggegevens, gebruik hiervoor een sterk wachtwoord. Bijvoorbeeld van de generator.

Joomla handmatig installeren

Hierna kom je bij de Databaseverbinding instellingen, hier dien je even aandacht aan te besteden en de correcte gegevens te gebruiken.

Zowel MySQLi als PDO is te gebruiken.

Joomla handmatig installeren

Daarna kan je verder met Joomla installeren, krijg je nog een melding over de database, kijk dan even of de gegevens kloppen, dit kan je bijvoorbeeld even doen via mysqlwebadmin.nl

Aangezien het een externe database host is, dien je nog even het bestand te verwijderen in de folder Installation. Hierna kan je verder.

Joomla handmatig installeren

Hierna is Joomla geïnstalleerd en kan je de folder Installation in zijn geheel verwijderen uit de wwwroot.

En vervolgens inloggen binnen Joomla om je website te gaan maken.