Joomla admin wachtwoord vergeten

noot: maak eerst handmatig een backup via het controlpanel voordat je onderstaand gaat uitvoeren!

Wanneer je het "admin" wachtwoord van een Joomla website vergeten bent, kun je niet meer inloggen in het Joomla backend gedeelte als Administrator.

Een oplossing kan zijn het wachtwoord direct in de MySql database te wijzigen.
Hiervoor heb je wel toegang tot de database nodig via een programma als PhpMyAdmin. Dit kan in het control panel onder MySQL -> browse database gelijk benaderd worden.

1. Log in via PhpMyadmin met de database gebruikersnaam en het wachtwoord van de database gebruiker.
  2. Selecteer aan de linkerbovenkant in PhpMyAdmin de database die gebruikt wordt voor de Joomla
    installatie.
  3. Klik aan de linkerkant op de table "jos_users" (of users).
  4. Klik op "Browse".
  5. Klik op het edit symbool (potlood) dat aan de linkerkant staat van de gebruiker met de username "admin".
  6. Wijzig de waarde van het veld "Password" in: 21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3 .
  7. Klik op de knop "Go".
  8. Sluit PhpMyAdmin

Het admin wachtwoord is nu veranderd in: "admin"

Wijzig dit wachtwoord direct na het inloggen in het Joomla backend gedeelte bij "User management".