Grav installeren

Grav is eenvoudig te installeren bij MijnHostingPartner.nl met de volgende stappen.

Download Grav + de administrator plugin via de volgende link:

https://getgrav.org/downloads

Pak dit hierna lokaal uit met behulp van een tool zoals 7zip, en upload de inhoud naar de wwwroot van je domeinnaam.

In ons geval grav.mijndemopartner.nl/wwwroot.

De folder  webserver-configs hoeft niet geüpload te worden, enkel het web.config bestand kan hiervan in de wwwroot gezet worden. En het bestaande htaccess bestand verwijderen. Dit wordt namelijk niet ondersteund meer op Windows hosting.

Het uploaden kan een poosje duren vanwege de vele bestanden, in de tussentijd kan je alvast de laatst beschikbare versie van PHP selecteren onder extensies in het klanten of control panel.

Nadat alle bestanden zijn geupload naar de wwwroot is het even noodzakelijk om de schrijfrechten door te voeren. Je kan dit via zowel het klanten als control panel doorvoeren.

Grav installeren

Hierna kan je naar de browser gaan en naar je domeinnaam navigeren, je ziet hierna gelijk de setup van Grav:

Grav installeren

Na het aanmaken van de gebruiker kan je direct aan de slag met het maken en inrichten van je Grav website. Ook bij Grav heb je de keuze uit een aardige selectie thema's. Die kan je gebruiken om snel je website op te zetten.