Drupal installeren

In dit artikel word uitgelegd hoe je Drupal kunt installeren op jouw hosting space.
je kunt het installatie bestand via de volgende link downloaden en uploaden naar jouw hosting space. Dit dient het .zip bestand te zijn van de versie naar keuze.

Installeer de versie 7.xx (7.50) voor de beste stabiliteit! Met 8.xx zijn nog een aantal problemen met het web.config bestand en te lange file names.
Wanneer u een ervaren gebruiker bent van Drupal dan kunt u de volgende fix toepassen:
https://www.drupal.org/node/2606772

• Indien je de filemanager gebruikt kun je dit zip bestand rechtstreeks uploaden en uitpakken. Denk eraan dat de inhoud van de map drupal dan 1 plek omhoog moet in de mappenstructuur.
    Dit zodat alle website bestanden rechtstreeks in de wwwroot staan van uw hosting space.
  • Zodra je een FTP client zoals Filezilla gebruikt kun je dit eerst uitpakken op jouw lokale pc en hierna uploaden naar jouw hosting space.

De standaard web.config die al aanwezig is in jouw hosting space kun je vervangen met degene die door Drupal word geleverd. Dit is namelijk noodzakelijk om Drupal te laten werken.

Hierna kom je in het installatie scherm van Drupal. Hier selecteer je de standaard installatie en drukt u Save and continue
Drupal installeren

je selecteerd hiernu jouw taal naar keuze verstandig is om dit in het Engels te houden. Zo zijn eventuele foutmeldingen/vraagstukken makkelijker te vinden op support forums etc.
Hier kan natuurlijk ook de taal naar keuze geinstalleerd worden.

Drupal installeren

In het volgende scherm dien je jouw database informatie aan te geven, je selecteerd hier MySQL en voerd de database gegevens aan. Heb je dit nog niet dan kan dit op deze manier aangemaakt worden.
Het is noodzakelijk om onder geavanceerde opties de database host in te voeren. Hierna kun je weer op save and continue drukken.
Weet je niet op welke host je zit?
In het control panel naar > space statistics > View summary> Onderaan staat jouw MySQL server.

Drupal installeren

In dit scherm geef je de persoonlijke informatie op die je verkiest. Zoals jouw email adres en de titel van de site. Zorg voor een sterk wachtwoord voor jouw admin account. Hierna kun je weer verder gaan met de installatie.

Drupal installeren

De installatie is nu afgerond volgens de Drupal installer. Echter zijn er nog een aantal stappen nodig.

Drupal installeren

Zodra je namelijk naar jouw site toegaat dan zal nog niet alle functionaliteit aanwezig zijn.
je kunt hierna het volledige rapport openen binnen de admin van Drupal. Hier zie je de foutmeldingen naar voren komen:

Drupal installeren

De foutmeldingen zijn op te volgen, hierna is de gehele functionaliteit te gebruiken.
Dit is dus een kwestie van een tmp folder aanmaken en de schrijfrechten controleren.

De tmp folder dient aangemaakt te worden in de volgende map:

wwwroot/sites/default/files/tmp

De schrijfrechten zijn op deze manier in te stellen:

Drupal installeren

Denk eraan dat het niet verstandig is om altijd de schrijfrechten in te stellen over de gehele wwwroot. Haal dit er vanaf wanneer je klaar bent met ontwerpen. Voor meer informatie over beveiliging van jouw site kunt u het volgende artikel raadplegen:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/754/Wat-kan-ik-doen-om-mijn-site-te-beveiligen.html

Na bovenstaande 2 stappen zal jouw site naar behoren werken en kun je verder.