Concrete 5 installeren met FTP

Concrete 5 installeren

Bij MijnHostingPartner.nl ondersteunen we natuurlijk ook het populaire CMS Concrete5. Concrete5 is een makkelijke wijze om je website snel en eenvoudig te maken. Ook is het een voordeel dat je niet de code hoeft in te duiken.
Concrete 5 hosting kan echter zo uitgebreid zijn zoals je zelf wilt.

Wat heb je nodig voor het handmatig te installeren van Concrete 5?

Het zip bestand van Concrete 5 kan je uitpakken en vervolgens uploaden naar de wwwroot van je hosting space. Dit kan je doen via Filezilla. Het account hiervoor heb je aangemaakt in stap 1.

Concrete 5 installeren met FTP

Hierna kan je in een browser naar keuze naar je domein gaan. Hij zal gelijk springen naar de installatie, wanneer hij dit niet gelijk pakt dan kan je direct via de link erheen:
https://jouwdomein.nl/index.php/install

Het volgende scherm komt dan tevoorschijn, hier is de taal te selecteren.

Concrete 5 installeren met FTP

In het volgende scherm zie je de vereisten. Wanneer je de schrijfrechten nog niet hebt ingesteld of nog even de PHP versie aan wilt passen dan kan dit nog in dit scherm. Zaken zijn hiervoor aan te passen in het control panel.

Concrete 5 installeren met FTP

Nu komt de stap waar wat meer aandacht aan moet worden besteeed. Voer hier de admin gegevens in en kies een sterk wachtwoord. Standaard kan de Volledige site optie aangevinkt blijven, dan heb je een voorbeeld waar je mee kan werken. Wanneer je gelijk aan de slag wilt met een lege site dan kan je die optie selecteren. De MySQL gegevens die je eerder hebt aangemaakt zijn hier in te voeren. Let er goed op dat het HoofdLetterGevoelig is en dat je de juiste host hebt.

Concrete 5 installeren met FTP

Onder de geavanceerde opties kan je nog wat extra instellingen neerzetten, wij kiezen er hier voor om de canonical URL over SSL te laten lopen. Dit is ook verder te negeren als je niet weet wat dit inhoudt. Ga door naar de volgende stap.

Concrete 5 installeren met FTP

Concrete 5 installeerd nu in je hosting space, dit kan even duren. Hier introduceren ze ook gelijk de verdere documentatie en hun youtube kanaal. Het youtube kanaal is een aanrader wanneer je een beginner bent.

Concrete 5 installeren met FTP

Na even geduld te hebben is Concrete 5 op jouw hosting actief! Je kan nu aan de gang met je eigen website. Log in met je gegevens die je hebt opgegeven tijdens de installatie.

Concrete 5 installeren met FTP

instructie scherm:

Concrete 5 installeren met FTP

Standaard installatie template:

Concrete 5 installeren met FTP

Wanneer je nog vragen hebt dan kan je altijd contact met ons opnemen via een ticket of de online chat.

MijnHostingPartner.nl voor jouw Concrete5 hosting.