Hoe installeer ik CMS made simple?

Dit artikel behandeld de installatie van CMS made simple op onze servers.

Hiervoor is nodig,
- Het installatie pakket van de officiï«le site van CMS made simple.
- Een lege / schone wwwroot met de correcte standaard rechten.
- Een MySQL Database en bijbehorende user.

Na het downloaden van het pakket kan dit geupload worden met behulp van de filemanager naar de wwwroot en uitgepakt worden.
Hierna kan in de browser naar het adres van de installatie worden genavigeerd.
Dit is in dit voorbeeld het volgende adres: voorbeeld.mijntestpartner.nl
Dit pas je dus aan naar jouw eigen domein naam.

Hierna kom je in het onderstaand scherm:

Hoe installeer ik CMS made simple?

Je hebt hier de optie om een taal naar keus te kiezen, ik raad aan om hier Engels te laten staan. Heb je een probleem of een vraag over het CMS dan is dit vaak makkelijk op te zoeken in het engels.

De volgende stap is om op submit te drukken in het taalscherm, hierna kan op continue gedrukt worden in het volgende scherm.

Hoe installeer ik CMS made simple?

Hierna zul je een melding krijgen bij het testen van de bestanden over het volgende:

Hoe installeer ik CMS made simple?

Je kunt dus nu nagaan in de filemanager of de juiste rechten staan ingesteld, voor de installatie dient dit op lezen en schrijven te staan op de gehele wwwroot. Hier is te lezen hoe dit in te stellen is.

Na de controle kun je doorgaan met de installatie en kom je in het scherm om jouw admin gegevens op te geven.
Kies hier een sterk wachtwoord voor, bijvoorbeeld van de wachtwoord generator van MijnHostingPartner.nl.

Hoe installeer ik CMS made simple?

Wij raden tevens aan om de optie Salt Admin Passwords aan te vinken, dit is wel een actie die ervoor zorgt dat het wachtwoord niet te herstellen is buiten de applicatie. De beveiliging van het wachtwoord zelf is wel dermate beter.
Aan jouw de keus.

Zodra u hierna op volgende drukt dan zult u bij het scherm komen om uw MySQL database gegevens op te geven, hier gebruikt u dus de gegevens uit het control panel voor.
Let erop dat de host van uw database afhankelijk is van uw server waar u op staat, dit is te controleren via het volgende artikel.

Hierna kom je op het volgende scherm:

Hoe installeer ik CMS made simple?

Dit kan verder op default gelaten worden.

Daarna kom je in het volgende scherm:

Hoe installeer ik CMS made simple?

Je bent nu in het bezit van een installatie van CMS made simple op jouw hosting space, voor meer informatie over CMS made simple kun je de site raadplegen:
https://www.cmsmadesimple.org/

Mocht je nog verder vragen hebben dan kun je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

Keywords: cms made simple installeren installatie werkend maken palmboom cms