PHP error- expects parameter 1 to be resource, boolean given

Resources zijn een type binnen PHP, hier valt bijvoorbeeld onder een string, integer of objecten. Vaak is deze melding verbonden met de verouderde functie mysql_ dit kun je vervangen door mysqli op PDO.
De error is ook vaak een resultaat van een waarde die false resulteerd. In dat geval is er een extra error afhandeling toe te passen om dit verder te controleren.
Maak gebruik van de functie var_dump om zoveel mogelijk na te gaan waar dit precies op fout gaat.

if(!$fp){    trigger_error('Failed to allocate resource');
exit;
}

Deze foutmeldingen zijn vervolgens af te handelen in de code en zijn de schrijfrechten na te gaan voor deze bestanden.