Node JS installeren

Node JS is standaard geïnstalleerd op de laatste webhosting servers. Er zijn echter nog een aantal wijzigingen nodig om dit te activeren op je hosting space. Je dient namelijk dit te activeren in je web.config bestand en dit vervolgens te testen in een hello world bestand op je hosting.

Wanneer je de onderstaande stappen volgt en je hebt nog steeds problemen met het actief krijgen van Node JS dan moeten we je vragen om even een ticket aan te maken met de instellingen die je gebruikt.

Stap 1, wijzigingen aanbrengen in je web.config bestand.

Je gaat naar het control panel op de volgende URL:
https://control.mijnhostingpartner.nl

En logt in met je gegevens die je van ons hebt ontvangen in de mail, vervolgens ga je naar de filemanager -> wwwroot van je hosting space. Open het web.config bestand.

Standaard zal dit als volgt eruit zien:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
    <system.webServer>
        <directoryBrowse enabled="false" />
        <defaultDocument>
            <files>
            <clear />
                <add value="Default.html" />
                <add value="Default.htm" />
                <add value="Default.asp" />
                <add value="index.htm" />
                <add value="Default.aspx" />
                <add value="index.html" />
                <add value="index.php" />
                <add value="index.asp" />
            </files>
        </defaultDocument>
    </system.webServer>
</configuration>

Je dient hier de volgende wijzigingen in aan te brengen:

<handlers><add name="iisnode" path="hello.js" verb="*" modules="iisnode" /></handlers>

Dit kun je wijzigen tussen de system webserver tags op de volgende manier:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
    <system.webServer>

<handlers><add name="iisnode" path="hello.js" verb="*" modules="iisnode" /></handlers>

<directoryBrowse enabled="false" />
        <defaultDocument>
            <files>
            <clear />
                <add value="Default.html" />
                <add value="Default.htm" />
                <add value="Default.asp" />
                <add value="index.htm" />
                <add value="Default.aspx" />
                <add value="index.html" />
                <add value="index.php" />
                <add value="index.asp" />
            </files>
        </defaultDocument>
    </system.webServer>
</configuration>

Zoals je ziet maken wij hier een verwijzing aan naar hello.js, dit bestand kun je aanmaken in de filemanager.

Stap 2, Het testen van het Node JS hello.js bestand

In het hello.js kun je de volgende lijnen toevoegen:

var http = require('http');

http.createServer(function (req, res) {
res.writeHead(200, {'Content-Type': 'text/html'});
res.end('Hello, world! [helloworld sample; iisnode version is ' + process.env.IISNODE_VERSION + ', node version is ' + process.version + ']');
}).listen(process.env.PORT);

Met deze stappen zou het mogelijk moeten zijn om Node JS en .js bestanden te gebruiken op jouw hosting space. Wanneer je een 500 error krijgt of problemen heeft met het instellen van Node.js dan moeten wij je vragen om een duidelijke foutrapportage aan te maken aan de hand van de eerdere code. En tevens een screenshot van enige foutmeldingen die je ontvangt. Dan kunnen wij het verder voor je nakijken.

Nog toevoegingen aan het artikel?
kennisbank@mijnpartnergroep.nl