Publiceren van ASP.NET Core

In dit artikel gaan we behandelen hoe je een ASP.NET Core applicatie dient te publiceren. Hier zijn namelijk een paar extra stappen voor nodig om dit goed te configuren.

Om ASP.NET Core te draaien heb je allereerst een Core pakket van ons nodig, met onze standaard pakketten zoals het totaalpakket is dit niet mogelijk. Een upgrade is aan te vragen in het ticketsysteem.

Alleereerst dienen een aantal zaken nagelopen en ingesteld te worden in het control panel.

Stap 1. Log in op het control panel.

Stap 2. Ga naar FTP accounts

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 3. Selecteer create FTP account.

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 4. FTP account
Bij het aanmaken van het FTP account kan je de instellingen verder aanpassen zodat het FTP account gelijk in de wwwroot van het domeinnaam terechtkomt.   Zie het voorbeeld in de screenshot.

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 5. ASP versie en dedicated pool
Nog steeds onder websites in het control panel selecteer je nu het tabblad extensions en controleer je of de ASP.NET versie op No managed Code staat. Dit is ook automatisch ASP.NET Core.
Hierna weer save changes.

Publiceren van ASP.NET Core

Naast het instellen van de juiste .NET versie is het ook noodzakelijk om de dedicated application pool te activeren, dit kan je doen onder websites in het control panel. En het volgende vinkje even aan te zetten, schrijfrechten zijn tevens even aan te zetten in de eerste fase.

Publiceren van ASP.NET Core

Dit waren de stappen die uitgevoerd moesten worden in het control panel.
De volgende stappen zijn bij jou verder lokaal in visual studio.

Stap 6. Visual studio project starten.

Start een project binnen Visual studio en selecteer een .NET Core applicatie.

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 8. Selecteer web application

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 9. Ga naar de wizard om de applicatie te publiceren.

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 10. Selecteer Custom in het scherm en op volgende.

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 11. Voer de FTP gegevens in.

Publish mode -> FTP
Passive mode dient aan te staan
Destination URL voer je de domeinnaam in.
Hierna weer op publish.

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 12. Vul de instellingen aan.

Publiceren van ASP.NET Core

Zie hieronder voor de laatste update hiervoor, augustus 2022.

Publiceren van ASP.NET Core

Druk hierna weer op publish.

Stap 13. Publiceer de ASP.NET Core applicatie.

Publiceren van ASP.NET Core

Stap 14. Ga naar de website.
Na het uploaden kan je naar de URL gaan in je browser. De applicatie zal dan beschikbaar zijn.

Publiceren van ASP.NET Core