Hoe kan ik de Host file bewerken in Mac OS X?

Op de volgende wijze kun je de host file bewerken in Mac OS X.

Je gebruikt hiervoor het programma Terminal. Dit is de command line interface van Mac OS X.
Het programma kan gevonden worden in de Finder > Programma's > Terminal.

Hierna voer je het volgende in: sudo nano /private/etc/hosts

Hoe kan ik de Host file bewerken in Mac OS X?

Hierna word je gevraagd voor het sudo wachtwoord, oftewel het beheerders account.

Het bestand zal worden geopend en je kunt nu onderaan de lijst ten eerste het IP invoeren.
Ten tweede kan het domeinnaam 2 keer ingevoerd worden. 1 keer met www ervoor 2de keer zonder www. Gescheiden met 1 spatie.

Hoe kan ik de Host file bewerken in Mac OS X?

Hierna selecteerd u CTRL + X en voert u Y in. Daarna als je de directory ziet kun je op ENTER drukken.
Je hebt nu de wijzigingen doorgevoerd en aan jouw website werken.

Of je kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.

keywords: host hosts file bestand mac wijzigen domein