Hoe voorkom ik hotlinking van mijn foto's?

Door de volgende code in jouw .htaccess te plaatsen voorkom je hotlinking:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^https://(www.)?domeinnaam.nl [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^https://.*$
RewriteRule .(jpe?g|gif|bmp|png)$ /voorbeeld/plaatje.gif [L]

Voor de web.config kun je gebruik maken van het volgende voorbeeld:

name="Voorkom hotlinking">
url=".*.(jpg|jpeg|png|gif|bmp)$"/>

input="{HTTP_REFERER}" pattern="^$" negate="true"/>
input="{HTTP_REFERER}" pattern="^https://(www.)?domeinnaam.nl/.*$" negate="true"/>

type="Rewrite" url="/voorbeeld/plaatje.gif" appendQueryString="false"/>