FTP connectie zonder domeinnaam

Je wilt het domein verhuizen naar Mijnhostingpartner maar je wilt de DNS pas omzetten als je zeker weet dat de website goed draait op onze servers. En om zo min mogelijk downtime te veroorzaken?

Dit is mogelijk bij mijnhostingpartner en hiervoor ga je als volgt te werk:
1. maak op de website of via het klantenpanel een bestelling met als keuze "Ik wil mijn domein verhuizen naar Mijn Hosting Partner".
2. Rond de bestelling af tot en met stap 5 "afrekenen", in het opmerking veld kan het volgende worden ingevoerd "De DNS hoeft pas te worden omgezet wanneer ik dit bij jullie aangeef".
3. Rond de bestelling af en betaald de factuur.
4. Nadat de betaling binnen is, wordt door ons het pakket geactiveerd en worden de gegevens voor het Control panel naar het email adres gestuurd waarmee jij je als klant hebt geregistreerd.

Na ontvangst van de gegevens voor het Control panel:
5. Inloggen in het control panel
6. Klik in het menu op "FTP accounts"
7. De naam die je nu ziet staan is de FTP gebruikersnaam
8. Voor het ftp wachtwoord kan er op de naam worden geklikt, de zwarte bolletjes worden weg gehaald en kan er een nieuw wachtwoord worden ingevoerd dat aan de criteria voldoet. Hierna op 'save' klikken.

Als laatste moet de Hostfile op de computer worden aangepast en dit gaat als volgt
Windows:
1. Het zoeken van de Hostfile op de computer:
1.1 Ga naar C:WINDOWSsystem32driversetc en open het bestand Hosts met kladblok.
1.2 Na het openen van de hostfile plaats je het IP-adres welke kan worden terug gevonden in het control panel -> domains -> klikken op de domeinnaam -> edit dns zone records -> het ip adres dat achter het eerste A-record staat. En dit gaat als volgt
    - 123.123.1.123 dedomeinnaam.nl
    - 123.123.1.123 www.dedomeinaam.nl

Sla hierna de file op en je kunt het domein op onze server bezoeken door in de browser te surfen naar de domeinnaam.

Voor meer info zie de afbeelding onderaan dit artikel.

Windows 8:
Ga via het startmenu naar je notedpad/kladblok en open deze door met de rechtermuisknop het bestand te openen met administrator.
Daarna kun je de hostfile openen door in kladblok het bestand te openen en te bladeren naar deze locatie C:\Windows\System32\drivers\etc, vervolgens zet je de instelling op "Alle bestandenin plaats van alleen kladblok bestanden en open je het bestand Hosts.

Het plaatsen van het ip adres gaat hierna als volgt
    - 123.123.1.123 dedomeinnaam.nl
    - 123.123.1.123 www.dedomeinaam.nl

Sla hierna de file op en je kunt het domein op onze server bezoeken door in de browser te surfen naar de domeinnaam.

Voor meer info zie onderstaande afbeelding.

FTP connectie zonder domeinnaam

keywords: Je wilt het domein verhuizen naar Mijn Hosting Partner maar je wilt de DNS pas omzetten als je zeker weet dat de website draait domein verhuizen website bereiken.
ftp connectie oude provider ftp server connectie oude host. ftp connectie geen domein domein bij andere provider