Wat is een 404 foutmelding?

Dit artikel legt de 404 foutmelding nader uit. De foutmelding wordt over het algemeen veroorzaakt door een foto of een pagina op een site die niet gevonden kan worden. Indien je een website in de wwwroot map hebt geplaatst en de foutmelding op de home pagina naar voren komt dan kan deze niet gevonden worden. Vaak zit de fout dan in het web.config bestand. Dit bestand zorgt ervoor dat bezoekers gelijk door verwezen worden naar de index pagina. Bijvoorbeeld: bezoekers gaan naar mijnhostingpartner.nl en komen uit op de landingspagina. Dit kan het bestand index.php zijn of Default.html. De volledige lijst die ondersteund wordt is zichtbaar in het volgende artikel.

Stappen om te controleren wanneer een 404 foutmelding hebt.

Controleer de paden van het bestand dat opgehaald probeert te worden. Indien je niet exact meer weet welk bestand er aangeroepen dient te worden dan dien je de tools binnen de browser gebruiken om dit te achterhalen. De tools zijn meestal bereikbaar door een keer op F12 te drukken op de pagina.
Hieronder een voorbeeld met de Firefox firebug.

Wat is een 404 foutmelding?

In de HTML code vraag ik hier een foto op, hier zie je een GET request in het rood word aangegeven dat het bestand niet gevonden kan worden met een 404 melding.
Als we vervolgens in de code van het bestand kijken dan zien we het volgende:

Wat is een 404 foutmelding?

De link die we gebruiken is kapot of onjuist. Na een snelle check blijkt dat we een spelfout hebben gemaakt. Na het herstellen hiervan zal de foutmelding opgelost zijn.

Deze simpele stappen zijn altijd na te gaan wanneer er een 404 melding hebt op jouw website. Met behulp van de tools binnen de browser is al snel te achterhalen waar de fout in zit.

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.