Hoe backup / restore ik een MySQL database?

EXPORTEREN:

1. Je gaat naar de volgende website: MySQLWebadmin

Hoe backup / restore ik een MySQL database?

2. Kies hier de juiste server. Als je niet weet op welke server je zit verwijzen wij je naar dit artikel: Op welke MySQL server draait mijn database.

3. Zodra je de juiste server hebt aangeklikt moet je inloggen met jouw Database login gegevens.

Hoe backup / restore ik een MySQL database?

4. Voor het exporteren van jouw database klik je links op de databasenaam en dan klik je boven in de menubalk op exporteren.

Hoe backup / restore ik een MySQL database?

5. Standaard staan de instellingen al goed. Mocht je het toch in een ander formaat willen Exporteren kun je dat aangeven bij het pulldown menu Format:
Klik dan op Go om de export te starten, hierna verschijnt er een popup om de database op jouw computer op te slaan.

Hoe backup / restore ik een MySQL database?

IMPORTEREN:

1. Voor het Importeren van jouw database klik je links op de databasenaam en dan klik je boven in de menubalk op Importeren.

Hoe backup / restore ik een MySQL database?

2. Via de knop Browse / Bladeren kun je het gewenste bestand dat op de computer staat selecteren en openen.

Hoe backup / restore ik een MySQL database?

Hoe backup / restore ik een MySQL database?

3. Klik hierna op de knop Start om de Import van de database te starten.