MySQL 8 host gegevens extern

Wanneer je MySQL 8 extern wilt gaan gebruiken en aanspreken, dan dien je hiervoor andere gegevens te gebruiken dan dat je intern doet binnen de hosting van MijnHostingPartner.nl. De gegevens behandeld in dit artikel kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden binnen Microsoft Visual Studio, MySQL Workbench, of SQLyog.

Om deze gegevens te kunnen inzien ga je naar Mijn Producten toe vanuit het dashboard -> Databases in het linkermenu en als laatst naar de database.

Hierna zie je de volgende staan die je kan gaan gebruiken in je lokale programma:

MySQL 8 host gegevens extern

Let erop dat je gegevens vanuit je pakket overneemt, niet direct vanuit bovenstaande screenshot. Je kan namelijk op een andere server zitten.

Als voorbeeld kan je dus op de volgende manier verbinding maken met SQLyog:

MySQL 8 host gegevens extern