MySQL 8 gebruiker rechten instellen

De rechten voor een MySQL 8 database zijn enkel via het klantenpanel in te stellen bij MijnHostingPartner.nl, dit kan je doen door in te loggen in het klantenpanel, te navigeren naar Mijn Producten --> website / product selecteren  -> linkermenu navigeren naar Databases -> MySQL 8. En als laatst de database te selecteren indien je de user al aangemaakt hebt.

Hierna kan je met de radio buttons bepalen welke rechten een bepaalde gebruiker heeft tot een database. Dat is dus met de volgende optie verder in te stellen:

MySQL 8 gebruiker rechten instellen

Om de gebruiker dus volledige rechten te geven kan er gebruik gemaakt worden van de middelste optie Acces allowed. Zodra je deze optie selecteert zie je rechtsonderin de melding of dit gelukt of gefaalt is. Indien dit faalt, controleer dan of je de juiste optie hebt geselecteerd.

MySQL 8 gebruiker rechten instellen

Hierna zie je dat de radiobutton zicht heeft verplaatst, en de database kan direct volledig gebruikt worden door de gebruiker.

MySQL 8 gebruiker rechten instellen

Op dezelfde manier kan je dus er ook voor zorgen dat een bepaalde gebruiker alleen lees rechten heeft, of geen toegang meer heeft. Dat is bijvoorbeeld van toepassing tijdens de ontwikkelfase van een website.