MySQL 8 database verwijderen

Om een MySQL 8 database en gebruiker te verwijderen kan je de volgende stappen uitvoeren. Ga eerst naar het dashboard binnen je klantenpanel, hierna naar Mijn Producten -> product -> Linkermenu -> Databases. Tabblad MySQL 8. Hier zie je jouw databases staan en gebruikers. Om dit vervolgens te verwijderen kan je op het prullenbakje klikken naast de database die verwijderd dient te worden.

Zorg er altijd goed voor dat je hier een lokale backup van hebt als je dit nog wilt bewaren, verwijderen betekend verwijderen. De database en de data hierin wordt dus verwijderd van onze servers. Het terugzetten hiervan kan bijkomende kosten met zich meebrengen.

MySQL 8 database verwijderen

Nadat je op het prullenbakje hebt geklikt volgt er nog een bevestiging. Deze dien je te accepteren.

MySQL 8 database verwijderen

Hierna is de database verwijderd, de zelfde stappen kan je herhalen voor het verwijderen van de database user of gebruiker.

Wil je de database hierna weer opnieuw aanmaken met dezelfde naam, wacht dan altijd eerst een uurtje voordat je dit doet. Er kan namelijk even een moment verwerkingstijd aan vast zitten.

Hierna is de database verwijderd.