MySQL 8 beheren via PHPmyAdmin

MySQL 8 kan je net zoals MySQL 5 en MariaDB beheren vanuit de webbrowser met PHPmyAdmin. Dit is een makkelijke tool die je in staat stelt om direct je database te beheren. Handig als je iets wilt wijzigen zonder een lokale tool te installeren.

PHPmyAdmin is bij ons altijd te bereiken als je eerst naar de volgende link gaat:

https://www.mysqlwebadmin.nl/

Hier zie je vervolgens al onze MySQL servers staan. Voor MySQL 8 dien je de ondersten te hebben.

MySQL 8 beheren via PHPmyAdmin

We hebben ook in de database vanuit het klantenpanel een directe link staan naar jouw server en PHPmyAdmin link, deze kan je inzien door naar je database te gaan. De database te openen, en vervolgens op de volgende link te klikken:

MySQL 8 beheren via PHPmyAdmin

Je logt binnen PHPmyAdmin in met je database user / gebruiker, en het bijbehorende wachtwoord. Als je de melding krijgt dat het niet lukt om in te loggen, dan heb je deze foutief. Dubbel check ze, en pas desnoods je wachtwoord aan. Let op, als je die aanpast dan moet je dit ook in je website configuratie bestanden aanpassen.

MySQL 8 beheren via PHPmyAdmin