MS SQL databases beheren en aanmaken

Om een MS SQL database aan te maken via het klantenpanel bij MijnHostingPartner.nl of een bestaande database te beheren kan dit op de volgende wijze:

Log eerst in het Klantenpanel en ga naar Mijn Producten uit het Dashboard:

MS SQL databases beheren en aanmaken

Ga hierna nog een keer naar het product

MS SQL databases beheren en aanmaken

Selecteer hierna in het linkermenu de databases optie

MS SQL databases beheren en aanmaken

En selecteer het tabblad MS SQL (Jouw database versie), als je dit tabblad nog niet erbij hebt staan in het klantenpanel dan is de add onn eerst te bestellen via het menu Addons bestellen, als dit al besteld is dan even een ticket hiervoor aanmaken. Dan kijken we dit na.

MS SQL databases beheren en aanmaken

Hierna kan je de database, gebruiker en wachtwoord hiervan aanmaken. Dit is altijd beter aan de kortere kant te houden en ook relateer baar aan de website. Met meerdere databases kan je namelijk het overzicht verliezen.

MS SQL databases beheren en aanmaken

Na het opslaan kom je in het overzicht van de databases terecht weer, hier kan je de database weer selecteren met het bewerkingsteken om de gegevens verder in te zien en te wijzigen waar nodig.

MS SQL databases beheren en aanmaken

De juiste interne hostnaam wordt hier al gelijk getoond. Wil je hier meer informatie over welke gegevens je exact dient te gebruiken, neem dan een kijkje in het volgende artikel.

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/web-ontwikkeling/databases/ms-sql/kan-ik-mijn-ms-sql-mssql-extern-benaderen/

MS SQL databases beheren en aanmaken

Hierna is de MSSQL database dus verder te gebruiken in Visual Studio, Management Studio en bijvoorbeeld voor je Umbraco website.

Een MSSQL database is niet te beheren zoals dit bijvoorbeeld wel bij MySQL en MariaDB kan met PHPmyAdmin. Je moet hiervoor over lokale software beschikken.