MariaDB en user aanmaken

Bij MijnHostingPartner.nl kun je ook gebruikmaken van MariaDB, dit kan alleen als je een SSD pakket hebt. Heb je dit niet dan is dus een upgrade te overwegen.

Log in op het klantenpanel en ga naar Mijn Producten, selecteer het project en ga als volgt naar het juiste scherm.  Om vervolgens het tabblad MariaDB10 te selecteren. En de database toe te voegen met een user.

MariaDB en user aanmaken

Voeg eerst de database toe die je wilt aanmaken
MariaDB en user aanmaken

Voer altijd een korte duidelijke naam in, voor mijndomeinpartner.nl bijvoorbeeld, mdpdb. Zo houdt je overzicht.  Ga hierna naar het toevoegen van de user. En doe hier hetzelfde. Korte bondige naam wat weer te maken heeft met het project. En vul hier een sterk wachtwoord in, ook is er op de genereer knop een sterk wachtwoord aan te maken. Of even naar de generator gaan:

https://www.mijnhostingpartner.nl/random-password/

MariaDB en user aanmaken

Hierna is het alleen een kwestie van de rechten toekennen aan de gebruiker, dit doe je door gemakkelijk de juiste optie te selecteren onder de database.

MariaDB en user aanmaken

Hierna is de MariaDB te gebruiken, zie voor de overige instellingen de andere artikelen onder deze kop in de kennisbank.