MariaDB database en gegevens inzien

Om de gegevens van een bestaande MariaDB database te wijzigen of in te zien kan je enkel gebruikmaken van het klantenpanel. Via het Control Panel is namelijk geen mogelijkheid om MariaDB te beheren.

Dit doe je door in te loggen in het klantenpanel, en hierna even naar Mijn Producten te navigeren -> het product aan te klikken -> Linkermenu Databases. Hierna kan je kiezen voor de optie MariaDBXXX om de MariaDB databases in te zien.

MariaDB database en gegevens inzien

Op het bewerkingstekentje zijn ze dan verder in te zien en te bewerken. Dat is het potloodje.

Hierna zie je gelijk alle nodige hosts en poorten terug die je kunt gebruiken, en een directe link naar PHPmyAdmin om hem te beheren:

MariaDB database en gegevens inzien

het wachtwoord van de user is tevens aan te passen, onthoudt dat je dit dan ook dient up te daten in je configuratiebestanden. Hiervoor kan je User aanklikken van de betreffende database in het vorige scherm.

MariaDB database en gegevens inzien

Een bestaand wachtwoord wordt versleuteld opgeslagen en is niet in te zien, het is wel mogelijk dat je het bestaande wachtwoord in een configuratie bestand van je website hebt staan. Bij WordPress bijvoorbeeld wp-config.php. Daar is dit tevens te achterhalen als alternatief voor een nieuw wachtwoord.