Ik ontvang e-mails vanuit mijn eigen e-mail adres

*NOOT* Wanneer je gebruik maakt van onze webmail dan is de kans groot dat je de daadwerkelijke afzender al ziet staan, bij dit voorbeeld zie je de daadwerkelijke afzender al staan.

We krijgen de laatste tijd steeds meer meldingen van mensen die een e-mail krijgen vanuit hun eigen e-mail adres. De gene die deze mail verstuurd claimt jou e-mail account gehackt te hebben. In deze mails wordt aangegeven dat jij met Bitcoin moet betalen.
Er wordt verder ook gezegd dat als je weigert te betalen dat ze jou gegevens, contacten enzovoort gaan lekken, dit staat bekend als 'Spoofing'

Hier onder zie je een voorbeeld staan van hoe dit soort e-mails eruit moet zien.

Ik ontvang e-mails vanuit mijn eigen e-mail adres


Er staat  verder in de mail een Bitcoin adres vermeld waar jij geld naar toe zou moeten over maken. Echter is dit een poging tot oplichting, deze mails worden namelijk niet vanuit jou e-mail adres verstuurd maar vanaf een willekeurig spam adres. Wanneer je de headers aanzet in de dan zal je zien dat deze e-mails niet vanaf jou e-mail adres verstuurd worden. Zoals je misschien al gezien hebt zie dat deze al gemarkeerd staat als 'MHP-SPAM-MED'

Wanneer je gebruik maakt van de web mail dan is de kans groot dat dit al opgevangen wordt door onze spam filter.
Mocht het niet opgevangen worden dan is de kans alsnog groot dat jij de volgende melding krijgt te zien.

Ik ontvang e-mails vanuit mijn eigen e-mail adres

Echter is dit niet bij elk mail programma zo, neem hier bijvoorbeeld het mail programma van Windows 10, hier zul je de mail gewoon zien vanuit je eigen mail adres.

Ik ontvang e-mails vanuit mijn eigen e-mail adres

Je kan verder de daadwerkelijke afzender controleren als jij de headers aan zet, de headers zijn aan te zetten op de volgende wijze.  1. Eerst log je in op de webmail met jou username en wachtwoord die je hebt aangemaakt in het control panel.
  2. Klik op de mail waar u de headers van aan wilt zetten. Ik ontvang e-mails vanuit mijn eigen e-mail adres

  3. De mail zal dan geopend worden in een nieuw tabblad, klik vervolgens op de 3 puntjes en hierna op 'Header weergeven'

  4. Ik ontvang e-mails vanuit mijn eigen e-mail adres
  5. Vervolgens krijg je de headers van de mail te zien, hieronder hebben wij een voorbeeld staan vanuit onze test mail.

Ik ontvang e-mails vanuit mijn eigen e-mail adres

  1. Dit is het e-mail adres waar de mail daadwerkelijk van is verstuurd
  2. Dit is het e-mail adres waarvan het verstuurd lijkt te worden, bij de webmail zul je dit waarschijnlijk direct zien


Je zult dan vaak zien dat er een IP adres naar bovenkomt, als je dit IP adres opzoekt bijvoorbeeld op abuseipdb.com dan zul je zien dat dit IP adres uit allerlei verschillende landen kunnen bijvoorbeeld: China, Brazilië, Argentinië, Ecuador etc. 

Als je dit soort mails krijgt dan is het aan te raden om de afzender verder te blokkeren. Als het bericht verder al gemarkeerd is als spam, dan is het aan te raden om de spam filter instellingen verder te controleren. Ook raden we je aan om DKIM te activeren.

Mocht je verder nog vragen hebben over Spoofing op jou hosting dan kun je natuurlijk altijd een chat starten met een van onze medewerkers, mocht er niemand zijn dan kun je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.