Email limieten en restricties

Bij MijnHostingPartner.nl hebben we een hoop vrijheid met betrekking tot de email. Echter kunnen we dit niet geheel vrij en open zetten. Hier zal dan namelijk misbruik van worden gemaakt en dus hinder veroorzaken voor jouw als klant of andere klanten. In dit artikel leggen we nader uit wat kan en wat niet kan, en waar je dus rekening mee dient te houden met het verzenden en ontvangen van email. 

Harde limieten die actief zijn voor onze email diensten: 
  • Maximale grootte van enige bijlages: 50 MB
  • SMTP connecties: 100 connecties in 10 minuten
  • BAD SMTP sessies, bijvoorbeeld bij het gebruik van een verkeerd wachtwoord. 5 verkeerde login pogingen per minuut = automatische blokkade die 1 uur geldig is. 

Limieten en restricties op basis van Fair Use
Standaard is er veel mogelijk op het gebied van email verzenden en ontvangen bij MijnHostingPartner.nl, als we echter merken dat er door bepaalde klanten hier stelselmatig overheen gegaan wordt dan zijn we hier vrij in om de volgende limieten te hanteren die we hieronder hebben staan. Dit hebben we actief om hinder voor andere klanten tegen te gaan. Het is namelijk zo dat met regulier gebruik hier geen hinder door ontstaat. Maar zodra er Spammers actief zijn op een mail domein al razendsnel tegenaan wordt gelopen. 

  • Maximaal 250 berichten in het uur, enige mail die hierboven komt in de queue of wachtlijst en wordt na dit uur verzonden. 
  • Maximaal 250 mb aan uitgaand email verkeer in het uur, alles wat hierboven komt wordt na dit uur weer verzonden. 
  • Maximaal 10 bounces in het uur. 
SMTP Authenticatie
Iedereen die een email adres al lokaal in heeft gesteld kan hier al tegenaan zijn gelopen, of degene die al een email adres heeft willen gebruiken op de website die je gemaakt hebt. Wij vereisen SMTP authenticatie. Het is dus noodzakelijk om je eerst aan te melden bij onze email server met je gebruikersnaam en wachtwoord voordat je kan verzenden. Dit verminderd drastisch de overlast van spammers en kwaadwillende. En is dus al geruime tijd een vereiste bij ons. 

Wij raden dringend aan om ook een sterk wachtwoord aan te maken voor al jouw email adressen, maak gebruik van onze wachtwoord generator en zet hem op 24 en speciale tekens. Het is uiteindelijk maar een paar keer met instellen van het email adres dat je dit daadwerkelijk dient in te typen. Verder kan het bewaard worden in een wachtwoord manager met twee factor authenticatie. met het instellen op jouw telefoon of lokale mail client kan je hier eenmalig dit instellen en verder achterwege laten. Dit is verder aan jouw de keuze en verantwoordelijkheid. 

Wat gebeurd er bij Misbruik van de E-Mail Limieten en Restricties? 
Zodra je hier overheen gaat met de limieten dan kom je dus in een wachtlijst te staan of een zwarte lijst. 1 keer kan dit natuurlijk gebeuren, mocht dit echter vaker voorkomen dan zijn we genoodzaakt om hier een boete op te zetten. Dit zorgt namelijk voor overlast voor andere klanten. 
Een boete die hierop gezet wordt is bij de tweede overtreding binnen twee weken €25,- ex btw
Met de mogelijkheid om verhoogd te worden mocht dit hierna nog vaker voorkomen.