Hoe maak ik een database aan? (klanten panel)

*NOOT* Dit kan ook via het control panel, dit is aan te maken onder het kopje MySQL5.x -> vervolgens druk je op add en vul je hier de database naam in.

Als je dit liever via het klanten panel wilt doen dan kan dit op de volgende wijze.

1. Zorg dat je ingelogd bent in het klanten panel en druk op Mijn Producten

Hoe maak ik een database aan? (klanten panel)
2. Selecteer vervolgens het product en klik op Bekijk

Hoe maak ik een database aan? (klanten panel)
3. Klik hierna op het kopje MySQL database en selecteer Database Toevoegen.
Hoe maak ik een database aan? (klanten panel)
4. Hierna kan je de gegevens van je database invullen, wanneer je deze in hebt gevuld dien je op opslaan te drukken.

Hoe maak ik een database aan? (klanten panel)
De meeste websites maken gebruik van een database, het is daarom belangrijk dat je weet hoe je die aan moet maken. We gaan in dit artikel doornemen hoe je een database aan moet maken.
1) Zorg dat je ingelogd bent in het control panel en klik op MySQL5.x.
2) Klik Vervolgens op add.
3) Vul hier de naam van je database in en klik op save.
Je hebt nu een database aangemaakt in het volgende artikel vind je terug hoe je de database kan koppelen: Hoe kan ik een database koppelen en aanpassen?