Traag uploaden via FTP

We krijgen vaker de vraag wat je het beste kan doen wanneer je een grote hoeveelheid bestanden moet uploaden of als je veel foutmeldingen of storingen bij de FTP overdracht krijgt. Wanneer er bijvoorbeeld Prestashop geïnstalleerd wordt dan kunnen dit al gauw 16.000 unieke bestanden zijn. Vanwege beveiligingsmaatregelen van MijnHostingPartner.nl en limieten die op de FTP server worden gezet kan dit soms stotteren of foutmeldingen geven. Wij hebben deze limieten hierop zitten omdat hier simpelweg geen vrij toegang op gegeven kan worden. Dan zou hier grootschalig misbruik van worden gemaakt en zou iedereen hier hinder van ervaren.

Wat wij aanraden voor veel losse bestanden die boven de 20 MB uitkomen is om dit up te loaden in een zip bestand. Dit zip bestand is direct aan te maken in Windows of met een tool zoals 7Zip of Winrar. De reden dat dit langer duurt dan wanneer je een zip bestand gebruikt is omdat het FTP programma namelijk elk bestand 1 voor 1 moet verwerken. Om die reden is het in principe altijd aan te raden om gebruik te maken van een zip bestand om alle bestanden te uploaden.
Weet je niet hoe dit moet? Bekijk dan het volgende artikel om het stappenplan te volgen.

Met dit zip bestand kun je vervolgens alle bestanden in 1 keer uploaden. Dit wordt wel toegestaan op volledige snelheid en zal dus (afhankelijk van jouw plaatselijke uploadsnelheid) bijzonder snel gaan in vergelijking met losse bestanden. Hierna is het een kwestie van afwachten voor alle bestanden er in geplaatst zijn. Vervolgens kan je ze uitpakken vanuit de file manager.
Traag uploaden via FTP