Outlook - Mail bijlage te groot

Binnen Outlook kan het geval zijn dat je eerder tegen de limieten aanloopt van de grootte van een bericht. Standaard ondersteund MijnHostingPartner.nl email berichten met een grootte van 50 MB. Binnen Outlook kan je echter deze melding al veel eerder krijgen. Dit is een fout die op te lossen is met regedit, dit kan op de volgende wijze worden opgelost.

1. Sluit Outlook af

2. Start Registry Editor, of regedit rechtstreeks bij Windows Run.

3. Zoek de volgende entries in Registry Editor:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\\Outlook\Preferences

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\ x.0 \Outlook\Preferences

Waar x.0 overeenkomt met jouw Outlook versie.

4. Pas de volgende waarde aan om de bijlages te vergroten naar 50 MB:

Value type: DWORD

Value name: MaximumAttachmentSize

Value data: 512000

Kan ook naar 0 gezet worden, ons limiet blijft echter gelden, en zal dus kans lopen om niet verzonden te worden zodra er boven de 50 MB probeert wordt te verzenden.

5. Hierna is na het opslaan van de wijzigingen, regedit af te sluiten, en vervolgens Outlook opnieuw te starten om dit weer te proberen.

Zie ook het originele artikel van Microsoft voor meer informatie:

https://learn.microsoft.com/en-us/outlook/troubleshoot/message-body/attachment-size-exceeds-the-allowable-limit-error